Slik blir krisepakka

Regjeringen setter av tre milliarder i krisestøtte for å hjelpe norske bedrifter gjennom strømkrisa.

MØTER PRESSEN: Regjeringen presenterer en ordning med strømstøtte til næringslivet fredag klokka 10,... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har himmelen over det norske næringslivet vært pepret av nødbluss. Et stort antall bedrifter har ropt varsko om skyhøye strømregninger - og frykt for konkurs og permitteringer dersom regjeringen ikke kommer på banen med en treffsikker hjelpepakke.

Som Dagbladet allerede har meldt er låneordningen er ett av elementene i en ny krisepakke. I tillegg kommer en direktestøtte til bedriftene som sliter hardest med strømprisene.

Klokka 10.00 presenterte regjeringen de endelige detaljene. Da la næringsminister Jan Christian Vestre og partene i arbeidslivet, bestående av LO, NHO og Virke, fram strømstøttetiltakene til næringslivet.

Der ble det klart at regjeringen kommer med tre milliarder kroner i krisestøtte til næringslivet.

Regjeringen anslår at ordningene vil kunne hjelpe rundt 20 000 bedrifter i områder med spesielt høye strømpriser.

- Arbeidet med strømstøtte for næringslivet har vært en krevende balansegang, der vi på den ene siden må unngå å skape ytterligere press i norsk økonomi, samtidig som vi ønsker å gi strømintensive bedrifter hjelp til å omstille seg, sier næringsminister Jan Christian Vestre i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.