Barnehagen

Slik blir regjeringens barnehage-utvalg

Det regjeringsutnevnte hurtigarbeidende utvalget som skal vurdere barnehagefinansieringen skal først være ferdig 15. juni. Dermed må en sak som flere opposisjonspartier har ventet på lenge skyves på til over valget.

DYPT OG BREDT: - Jeg mener at dette utvalget skal gå både mer i dybden og i bredden på det med finansiering av private barnehager, sier kunnskapsminister Guri Melby om det hurtigarbeidende utvalget som regjeringen og Fremskrittspartiet ble enige om under budsjettforhandlingene. Foto: Jil Yngland / NTB
DYPT OG BREDT: - Jeg mener at dette utvalget skal gå både mer i dybden og i bredden på det med finansiering av private barnehager, sier kunnskapsminister Guri Melby om det hurtigarbeidende utvalget som regjeringen og Fremskrittspartiet ble enige om under budsjettforhandlingene. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har utålmodigheten bygget seg opp i opposisjonen, men nå er mandatet klart for et «hurtigarbeidende utvalg» som skal se på finansieringssystemet for private barnehager.

- Brevet enten har gått ut, eller vil gå ut i løpet av kvelden, til alle dem som skal delta, sier kunnskapsminister Guri Melby (V) til Dagbladet tirsdag kveld.

Det vil si Private Barnehagers Landsforbund (PBL), Kommunenes sentralforbund (KS), Virke, Utdanningsforbundet og Fagforbundet.

Disse skal selv finne medlemmer til å sitte i utvalget.

«Beskrive» og «belyse»

Det «hurtigarbeidende utvalget» er et resultat av enigheten mellom regjeringen og Fremskrittspartiet om statsbudsjettet.

Regjeringen droppet også innstrammingsforslag for offentlige barnehagtilskudd, som PBL anslo ville gitt private barnehager kutt på 460 millioner kroner i 2021.

Avviklingen av Husbankens barnehagelån ble stående - inntil videre.

Nå er mandatet for utvalget klart: Å «beskrive» og «belyse» dagens finansieringssystem, og komme med forslag til endringer, «herunder gjeninnføre muligheten til å ta opp lån i Husbanken».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer