Slik bor de styrtrike russerne

De styrtrike russerne nektes adgang til egne luksuseiendommer etter sanksjoner.

BEECHWOOD HOUSE: Den georgianske villaen fra 1840 ble kjøpt av Alisjer Usmanov i 2008 til den nette sum av 48 millioner pund. Skjermdump: Google Maps
BEECHWOOD HOUSE: Den georgianske villaen fra 1840 ble kjøpt av Alisjer Usmanov i 2008 til den nette sum av 48 millioner pund. Skjermdump: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De russiske oligarkene har fått føle Vestens sanksjoner etter Russlands invasjon av Ukraina for to uker siden.

Både USA, Storbritannia og EU har fryst midlene til en rekke høytstående russiske rikinger, som nektes adgang av myndighetene.

Forrige uke ble det kjent at britiske myndigheter hadde fryst eiendommene til Alisjer Usmanov, omtalt av EU som Putins favoritt-oligark. Han har også fått innreiseforbud, og borgerne har fått forbud mot å handle med ham.

Derfor står hans to luksuseiendommer like utenfor London tomme. Det dreier seg om en georgiansk villa på fra 1840 og en herskapelig herregård, som begge ligger i Surrey. De kan verken selges eller leies ut.

Det samme gjelder Igor Sjuvalovs luksusleiligheter i London sentrum. De har en estimert verdi på 11 millioner pund, ifølge The Guardian.

Nøyaktig hva som kan skje videre med eiendommene er usikkert. Det er blitt foreslått å gjøre luksusboligene om til midlertidige flyktninghjem for ukrainere som har forlatt hjemlandet. Ideen ble lansert av Storbritannias opposisjonsparti Liberaldemokratene i forrige uke, skriver Fortune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer