Slik går det med verdensøkonomien

Det internasjonale pengefondet legger fram sine spådommer for verdensøkonomien.

NEDGANG: Hovedkontorene til verdensbanken og det internasjonale pengefondet ligger side ved side i Washington. IMF spår verdensøkonomien vil falle 4,4 prosent i år. Foto: Eric BARADAT / AFP / NTB
NEDGANG: Hovedkontorene til verdensbanken og det internasjonale pengefondet ligger side ved side i Washington. IMF spår verdensøkonomien vil falle 4,4 prosent i år. Foto: Eric BARADAT / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det internasjonale pengefondet spår at verdensøkonomien vil gå tilbake 4,4 prosent i år.

Det kommer fram i deres anslag for verdensøkonomien i oktober-utgaven av World Economic Outlook.

«Den globale økonomien klatrer opp fra dypene den hadde sunket til under den store nedstengningen i april. Men Covid-19-pandemien fortsetter å spre seg, mange land har bremset gjenåpningen og noen gjeninnfører delvis nedstengninger. Selv om innhentingen i Kina har gått raskere enn ventet, så er den globale økonomiens lange vei tilbake til nivåene som var før pandemien, en vei som er utsatt for tilbakefall», lyder IMFs konklusjon.

Mer optimistiske anslag

Likevel viser IMF til at deres anslag nå er mer optimistisk enn det var i juni.

Da anslo de at verdensøkonomien vil gå tilbake 4,9 prosent i år. Det var dystrere spådommer enn de kom med i april, da de «bare» anslo en tilbakegang på 3 prosent.

- Covid-19-pandemien har hatt en større negativ innvirkning enn ventet på aktiviteten i første halvår, og gjenreisingen anslås å bli mer gradvis enn tidligere antatt, skrev Det internasjonale pengefondet (IMF) i juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer