John Carew:

Slik kan han sone

John Carew ble dømt til ett år og to måneder i fengsel.

MÅ PUNGE UT: I tillegg til en bot på i overkant av en halv million kroner, må Carew betalte tilbake alt han unndro i skatt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MÅ PUNGE UT: I tillegg til en bot på i overkant av en halv million kroner, må Carew betalte tilbake alt han unndro i skatt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

I starten av uka kom dommen mot den tidligere fotballproffen John Carew (43).

Retten kunne ikke slå fast at det grove skattesviket mellom 2017 og 2019 var med forsett, altså med vilje, slik Økokrim tiltalte ham for. Han ble dømt for grovt uaktsomt skattesvik i åra 2014 til 2019.

Retten satte også straffen til ett år og to måneder ubetinget fengsel, som betyr at han må sone.

Kan sone hjemme

Men det betyr ikke nødvendigvis at Carew må tilbringe hele dommen innenfor murene.

- Det er i utgangspunktet bare de som er dømt til seks måneders fengsel eller mindre som kan sone hele straffen hjemme med fotlenke, forklarer førsteamanuensis i rettsvitenskap ved Politihøgskolen, Katrine Holter, til Børsen.

Holter forklarer at Carew kan søke om å sone hjemme med fotlenke etter å ha sonet en del av straffen i fengsel.

- De som har fått lenger fengselsstraff, kan søke om å få sone deler av straffen hjemme med fotlenke. Her er det noen tekniske fristregler. Det er de siste seks månedene før forventet prøveløslatelse som er aktuelt. Når straffen er på ett år og to måneder, vil prøveløslatelse kunne skje etter omtrent ni måneder, forteller Holter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.