Slik lurte oligarken seg unna

En amerikansk advokat innrømmer å ha gitt oligarken Viktor Vekselberg en hjelpende hånd med å omgå sanksjoner.

FIKK HJELP: På tross av at han har vært sanksjonert siden 2018, skal den russiske oligarken Viktor Vekselberg ha fått amerikansk hjelp til å holde på seks luksuseiendommer i USA. Foto: Olga MALTSEVA / AFP / NTB
FIKK HJELP: På tross av at han har vært sanksjonert siden 2018, skal den russiske oligarken Viktor Vekselberg ha fått amerikansk hjelp til å holde på seks luksuseiendommer i USA. Foto: Olga MALTSEVA / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Siden 2018 har den russiske oligarken Viktor Vekselberg vært sanksjonert av USA. Sanksjonene ble begrunnet med hans tette bånd til Vladimir Putin, Russlands annektering av Krim og angivelige forsøk på å påvirke presidentvalget i USA i 2016.

Det har likevel ikke hindret ham i å eie seks luksuseiendommer i USA, og betale både eiendomsskatt og forsikring for dem, fram til eiendommene ble beslaglagt av amerikanske myndigheter i mars i år.

Eiendommene skal ha en samlet verdi på rundt 75 millioner dollar.

Tilsto oligarkhjelp

I forrige uke sa den amerikanske advokaten Robert Wise seg skyldig i hvitvasking av penger, som en del av en tilståelsesavtale, skriver Bloomberg.

Wise tilsto at han la til rette for betaling av til sammen 3,8 millioner dollar i skatt og forsikringspremier, og at han i realiteten gjorde det på vegne av oligarken Vekselberg.

Bakgrunnen er at Vekselberg hadde sikret seg de seks luksuseiendommene før han ble sanksjonert.

Wise ble hyret inn for å administrere eiendommene av russeren Viktor Vorontsjenko, en barndomsvenn av Viktor Vekselberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer