Slik lurte «sint mobb» Wall Street

Gamestop-aksjen har skutt i været den siste uka, noe som har ført til at store hedgefond har tapt milliarder.

GAMESTOP: Da Gamestop-aksjen skjøt i været måtte hedgefondene kvitte seg med sine short-posisjoner, for å begrense tapet. Foto: Frederic J. Brown / AFP / NTB
GAMESTOP: Da Gamestop-aksjen skjøt i været måtte hedgefondene kvitte seg med sine short-posisjoner, for å begrense tapet. Foto: Frederic J. Brown / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag denne uka suste Gamestop-aksjen i været med et smell.

- Gamestonk! skrev Tesla-milliardæren Elon Musk på Twitter og la til en link til Reddit-tråden som har sendt Gamestop-aksjen til himmels.

Eksplosiv framgang

Tirsdag steg aksjekursen med 92,7 prosent. Kursen har vært oppe i 347,51 dollar, men så stupte kursen igjen.

Torsdag falt Gamestop med 44,3 prosent, men prisen steg kraftig igjen i etterhandelen samme dag. På tross av fallet torsdag hadde aksjen fremdeles gått opp 950 prosent i 2021, skriver CNN.

Og da markedene åpnet igjen fredag suste aksjen opp i over 370 dollar igjen, før aksjekursen endte på 325 dollar ved ukas slutt

I flere måneder har daytradere blitt oppfordret til å kjøpe Gamestop-aksjer, fordi kjeden, som i hovedsak driver fysiske butikker, har signalisert at de ønsker å utvide i digital retning.

Men svære hedgefond på Wall Street, som Citron Research og Melvin Capital har satset på at Gamestop ville synke i verdi.

Den siste uka har små privatinvestorer gått til angrep på aksjen på Reddit og begynt å hamstre den. I innlegg etter innlegg oppfordres folk til å kjøpe seg opp i selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer