Slik lurte «sint mobb» Wall Street

Gamestop-aksjen har skutt i været den siste uka, noe som har ført til at store hedgefond har tapt milliarder.

GAMESTOP: Da Gamestop-aksjen skjøt i været måtte hedgefondene kvitte seg med sine short-posisjoner, for å begrense tapet. Foto: Frederic J. Brown / AFP / NTB
GAMESTOP: Da Gamestop-aksjen skjøt i været måtte hedgefondene kvitte seg med sine short-posisjoner, for å begrense tapet. Foto: Frederic J. Brown / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag denne uka suste Gamestop-aksjen i været med et smell.

- Gamestonk! skrev Tesla-milliardæren Elon Musk på Twitter og la til en link til Reddit-tråden som har sendt Gamestop-aksjen til himmels.

Eksplosiv framgang

Tirsdag steg aksjekursen med 92,7 prosent. Kursen har vært oppe i 347,51 dollar, men så stupte kursen igjen.

Torsdag falt Gamestop med 44,3 prosent, men prisen steg kraftig igjen i etterhandelen samme dag. På tross av fallet torsdag hadde aksjen fremdeles gått opp 950 prosent i 2021, skriver CNN.

Og da markedene åpnet igjen fredag suste aksjen opp i over 370 dollar igjen, før aksjekursen endte på 325 dollar ved ukas slutt

I flere måneder har daytradere blitt oppfordret til å kjøpe Gamestop-aksjer, fordi kjeden, som i hovedsak driver fysiske butikker, har signalisert at de ønsker å utvide i digital retning.

Men svære hedgefond på Wall Street, som Citron Research og Melvin Capital har satset på at Gamestop ville synke i verdi.

Den siste uka har små privatinvestorer gått til angrep på aksjen på Reddit og begynt å hamstre den. I innlegg etter innlegg oppfordres folk til å kjøpe seg opp i selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.