Pilotstreiken:

Slik rammes reisebyråene

SAS-streiken skaper problemer også for reisebyråene, som har chartret fly hos selskapet. Mange tusen kunder er rammet hos de største operatørene.

I EN TYNN TRÅD: Sommerferien, til for eksempel Kreta i Hellas, kan henge i en tynn tråd for mange, etter at SAS-pilotene gikk ut i streik mandag. Foto: Halvard Alvik / NTB
I EN TYNN TRÅD: Sommerferien, til for eksempel Kreta i Hellas, kan henge i en tynn tråd for mange, etter at SAS-pilotene gikk ut i streik mandag. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Hos Apollos kundesenter er det mange som bekymrede kunder som lurer på hva som skjer med deres reise, forteller kommunikasjonssjef Beatriz Rivera til Dagbladet.

Reiseoperatøren har chartret en rekke SAS-fly som skal frakte nordmenn både ut på tur og hjem i sommer.

- Så er det dessverre sånn at vi foreløpig ikke vet så mye, sier Rivera.

Foreløpig ikke oversikt

Mandag ble to av selskapets reiser kansellert, og totalt er det til og med fredag 22 flyreiser- 11 ut av Norge og 11 hjem igjen - som potensielt kan bli berørt.

- Vi vet ikke hvor mange av flyene som berøres av streiken enda, så den informasjonen venter vi på, sier Rivera.

De fleste flygingene er planlagt fredag.

- Vi kontakter kundene som blir berørt så fort vi vet noe som helst om noen av våre fly, forteller kommunikasjonssjefen.

Mange tusen reisende

Sjef for Ving i Norge, Marie-Anne Zachrisson forteller Dagbladet at også de blir rammet av streiken.

- Denne uka har vi 17 tur/retur reiser med SAS, så om streiken fortsetter vil dette ramme totalt litt over 2000 av våre passasjerer. I tillegg har vi pakkereiser med SAS - som vil ramme rundt 300 reisende, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer