Slik ruster de superrike seg

«Isolasjon» for noen av verdens rikeste betyr corona-tester i utlandet, private leger, personlige legemidler og underjordiske gjemmesteder.

ISOLERT: Disse tidligere hærvåpenbunkere til Vivos i Sør-Dakota i USA, er klare til bruk i et dommedagssamfunn. Foto: Scanpix
ISOLERT: Disse tidligere hærvåpenbunkere til Vivos i Sør-Dakota i USA, er klare til bruk i et dommedagssamfunn. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

I likhet med hundretusenvis av mennesker over hele verden, forbereder de superrike seg på å isolere seg i møte med en opptrapping av coronavirus-krisen.

Men planene deres strekker seg litt lengre utover lager av antibac og ferske tv-serier hjemme på sofaen.

Businessmagasinet Bloomberg oppgir at mens de fleste milliardærer, bankmenn og andre medlemmer av den amerikanske eliten forholder seg rolige, er andre engstelige.

- Absurde tilstander

- Det har vært nesten absurde tilstander her borte, sier Jordan Shlain, administrerende partner i Private Medical.

Selskapet har skaffet hundrevis heldekkende drakter som skal beskytte mot viruset til mange i de største amerikanske byene, som San Francisco, Los Angeles og New York.

- Vi må tigge, låne eller stjele. Vel, ikke stjele - tigge, låne og betale, sier han til Bloomberg.

De rike i USA har råd til å forberede seg på en pandemi med andre forutsetninger enn den gjennomsnittlige amerikaneren, med private flyturer, samtaler med verdensledende eksperter og tilgang på luksuriøs medisinsk behandling.

Ifølge BBC er etterspørselen etter privatfly nå så stor at selskapene sliter med å møte den. Kundegruppen ikke lenger bare de rikeste blant oss som ønsker å skjerme sine familier fra potensiell smitte, men også mennesker som rammes av flyselskapenes massekanselleringer, som vanligvis ville valgt rutefly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer