Slik svarer han på kritikken

- Vi tar representantskapets merknader til etterretning.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sentralbanksjef Øystein Olsen og resten av Norges Banks hovedstyre får i dag krass kritikk av Norges Banks kontrollorgan representantskapet.

Mangelfull innsikt i Nicolai Tangens økonomiske investeringer i forkant av ansettelsen som ny sjef for oljefondet blir omtalt som svært uheldig av representantskapet.

Tar det med oss

Olsen svarer nå at hovedstyret merker seg kritikken og tar den til etterretning.

- Vi merker oss at representantskapet mener det er uheldig at ikke alle interessekonflikter mellom Tangens økonomi og rollen som daglig leder for NBIM (oljefondet) var avklart før ansettelsen, sier Olsen i en pressemelding.

- Vi vil ta merknadene med oss i arbeidet med ansettelsesavtalen, heter det videre.

Børsen stilte tidligere i dag flere spørsmål til Norges Bank, Olsen og Tangen etter representantskapets kritikk, men får til svar at det ikke vil bli gitt ytterligere kommentarer ut over den publiserte pressemeldingen.

Skal ikke ha kontroll

Olsen viser til hovedstyrets brev til representantskapet 29. april:

- Der adresserer hovedstyret hvorfor konkrete løsninger som skal sikre tilstrekkelig avstand først kunne komme på plass etter at ansettelsen var offentliggjort, skriver han mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.