Slik vil de påføre Erna nye nederlag

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, SV og Sp - «firerbanden» på Stortinget - møtes kort tid etter at Erna Solberg (H) kommer til Stortinget. Da kan de påføre regjeringen nye nederlag.

MØTES MANDAG: «Firerbanden», bestående av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, SV og Sp, kan påføre Erna Solberg nye nederlag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MØTES MANDAG: «Firerbanden», bestående av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, SV og Sp, kan påføre Erna Solberg nye nederlag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fire partiene møtes igjen mandag klokka 15.00 etter at statsminister Erna Solberg (H) har vært i Stortinget og informert om corona- og smitteverntiltak.

Bare siden nyttår har de fire partiene presset regjeringen til å forlenge permitteringsordningen, utvide kompensasjonsordningen for bedrifter og forlenge dagpengeperioden og perioden med forhøyet dagpengesats.

Regjeringen vil først legge fram sin neste krisepakke 29. januar, nesten en måned etter de økte smitteverntiltakene som kom på nyåret. Det er ikke godt nok, mener de fire partiene.

- Det handler nå om å sette fart og få til raske tiltak for bedrifter som er veldig usikre på framtida. Problemet har hele tida vært at regjeringen innfører veldig strenge restriksjoner, og så kommer man lenge etterpå og forteller hva man stiller opp med. Det gir veldig uforutsigbarhet, både for dem som eier bedriftene, og for ansatte og mange har vært permittert lenge, sier Frp-nestleder og finanspolitisk talsperson Sylvi Listhaug.

Firerbanden fant sammen gjennom flere runder i fjor vår, mens Fremskrittspartiet gjorde opp både krisepakke og statsbudsjett med regjeringen i høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer