Battersea Power Station:

Sliter med luksussalg - dumper prisen

To år etter at luksusleilighetene kom ut for salg, er det få som har stukket nøkkelen i døra.

PUSLESPILLBRIKKE: Boris Johnson mente utbyggingen var siste puslespillbrikke for London. Mottakelsen har vært heller dårlig. Foto: Shutterstock / NTB
PUSLESPILLBRIKKE: Boris Johnson mente utbyggingen var siste puslespillbrikke for London. Mottakelsen har vært heller dårlig. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

På toppen av det som en gang var et forfallent industrilandskap i London, Nine Elms, ligger Battersea Power Station. Den nå nedlagte kraftfabrikken er gjort om til leiligheter til flere millioner pund. Rundt bygges det fortsatt leilighetsbygg av den eksklusive sorten.

Nabolaget har fått kallenavnet «Dubai på Themsen», da det på forhånd var ventet at rikinger verden over skulle flokke seg til området. Totalt 5000 leiligheter er ferdigstilt de seinere åra, men i mange av disse er lyset av.

Ytterligere 15 000 leiligheter skal ferdigistilles i bydelen.

Den siste tida har en rekke leiligheter på markedet fått dumpet prisen, viser annonser på Rightmove, gjengitt av Daily Mail.

Solgte til massivt tap

En leilighet i bygningen Boiler House har fått barbert bort to millioner pund siden oktober i fjor, og ligger nå ute til 16 millioner pund.

Telegraph skrev på tampen av 2021 at eiendomsutviklerne slet med å selge leilighetene i Nine Elms Square, som er ventet å stå ferdige i år. Kun én av tre leiligheter var blitt solgt i løpet av to år med forhåndssalg. Halvparten av disse skal ha gått til ansatte eller venner av utviklerne, skrev avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer