Battersea Power Station:

Sliter med luksussalg - dumper prisen

To år etter at luksusleilighetene kom ut for salg, er det få som har stukket nøkkelen i døra.

PUSLESPILLBRIKKE: Boris Johnson mente utbyggingen var siste puslespillbrikke for London. Mottakelsen har vært heller dårlig. Foto: Shutterstock / NTB
PUSLESPILLBRIKKE: Boris Johnson mente utbyggingen var siste puslespillbrikke for London. Mottakelsen har vært heller dårlig. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

På toppen av det som en gang var et forfallent industrilandskap i London, Nine Elms, ligger Battersea Power Station. Den nå nedlagte kraftfabrikken er gjort om til leiligheter til flere millioner pund. Rundt bygges det fortsatt leilighetsbygg av den eksklusive sorten.

Nabolaget har fått kallenavnet «Dubai på Themsen», da det på forhånd var ventet at rikinger verden over skulle flokke seg til området. Totalt 5000 leiligheter er ferdigstilt de seinere åra, men i mange av disse er lyset av.

Ytterligere 15 000 leiligheter skal ferdigistilles i bydelen.

Den siste tida har en rekke leiligheter på markedet fått dumpet prisen, viser annonser på Rightmove, gjengitt av Daily Mail.

Solgte til massivt tap

En leilighet i bygningen Boiler House har fått barbert bort to millioner pund siden oktober i fjor, og ligger nå ute til 16 millioner pund.

Telegraph skrev på tampen av 2021 at eiendomsutviklerne slet med å selge leilighetene i Nine Elms Square, som er ventet å stå ferdige i år. Kun én av tre leiligheter var blitt solgt i løpet av to år med forhåndssalg. Halvparten av disse skal ha gått til ansatte eller venner av utviklerne, skrev avisa.

Det kinesiske eiendomsselskapet R&F Properties solgte seg ut av flere prosjekter i området i fjor, til massivt tap, skrev Telegraph i april.

TYRKIA: De små slottene kan se ut som scener fra en Disney-film, men her kan du faktisk bo. Reporter: Madeleine Liereng. Video: Prestige Life Real Estate. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Byggearbeidere skal også ha forlatt arbeidsplassen i hopetall, etter at samme selskap ikke betalte for arbeidet, skrev Construction News.

Realiteten er dermed en annen enn planene daværende borgermester i London, Boris Johnson, kunngjorde i 2012:

- Det kommer til å bli den mest fantastiske transformasjonen i verdens beste by. Det er den siste brikka i puslespillet.

Spøkelsesby

Det er heller ikke noe rosebilde malt av dem som har flyttet inn i nybyggene i Nine Elms. Boligbloggene Embassy Gardens opplevde en storm av naboklager på grunn av et iøynefallende basseng mellom to bygg. Det unike bassenget er riktignok et syn, men koster skjorta å varme opp.

Beboerne må betale opp til 9000 pund i året, tilsvarende 90 000 norske kroner, i serviceutgifter. Det går hovedsakelig til å varme opp svømmebassenget, skrev The Sun.

UNIKT OG UTSKJELT: Dette bassenget flyter i «løse lufta» mellom to bygg. Foto: Shutterstock / NTB
UNIKT OG UTSKJELT: Dette bassenget flyter i «løse lufta» mellom to bygg. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

- Det er for kaldt til å brukes for øyeblikket, så det er galskap at vi må betale for å bruke det, sa en av innbyggerne til tabloidavisa.

Lokalavisa MyLondons utsendte beskriver området slik:

«Det er ingen personlighet, ingen følelse av lokalmiljø, og definitivt ikke noe tegn på at de hundrevis av luksusleilighetene bygget her opplever høy etterspørsel».

The Guardian har også skrevet en lang reportasje og laget podcast om Nine Elms-floppen. Her uttaler blant andre Ravi Govindia seg, den daværende lederen av byrået Wandsworth London Borough.

- London er en internasjonal by. Den har alltid hatt folk som ikke bor i hjemmet sitt 365 dager i året, svarer han på kritikken om at bydelen er en spøkelsesby.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer