Slo alarm - nå jubler Elkjøp

- Det var absolutt krisemodus. Det er nok den mest usikre perioden jeg har vært gjennom.

PLANLA FOR KRISE: Elkjøp-sjefen planla for krise, men kan feire tidenes jubelår for elektronikkgiganten. Foto: Gorm Kallestad / NTB
PLANLA FOR KRISE: Elkjøp-sjefen planla for krise, men kan feire tidenes jubelår for elektronikkgiganten. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før det enorme omfanget av coronakrisa for alvor ble merket også her i Norge i midten av mars, ble det plukket opp dramatiske signaler fra resten av verden.

Rundt 50 dager etter de første mediemeldingene om utbruddet av en «mystisk ny sykdom» i den kinesiske byen Wuhan, kunne Børsen melde om krisetilstander fra flere verdenshjørner:

Flyselskaper hadde allerede kansellert mange titalls tusen flyginger. Kasinoer, kjøpesentre, kinoer og turistdestinasjoner hadde blitt stengt, passasjerer var isolert om bord i cruiseskip og en lang rekke kinesiske fabrikker hadde stengt eller bremset produksjonen merkbart.

Det siste ble varslet å ramme elektronikkbransjen ekstra hardt, også her i Norge.

Lagrene av datamaskiner, mobiltelefoner og TV-er kan kanskje vare i noen måneder til, men så kommer butikkene til å merke mangelen, advarte Stefan Westerberg, seniorøkonom ved Stockholms handelskammer, i februar.

- Lagrene er ikke uendelige. Mange er avhengige av øyeblikkelige forsyningskjeder - men de står stille eller går sakte i dag, sa han.

Elkjøp la ikke skjul på at de fulgte situasjonen med bekymring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer