Slo alarm: Bagatell løser krisefloke

Alarmen om trippel smell på kommunale krisepakker fikk næringsminister Iselin Nybø til å finne fram til en bagatell.

BAGATELL: Krisemilliarden som hardt coronarammede kommuner skal dele ut til lokalt næringsliv, skal ikke gi fratrekk i kompensasjonsordningen, forsikrer næringsminister Iselin Nybø. Foto: Geir Olsen / NTB
BAGATELL: Krisemilliarden som hardt coronarammede kommuner skal dele ut til lokalt næringsliv, skal ikke gi fratrekk i kompensasjonsordningen, forsikrer næringsminister Iselin Nybø. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Da Stortinget i forrige uke jekket opp den kommunale krisepakka til 1 milliard kroner, gikk alarmen i deler av næringslivet.

Pengene skal gå til kommuner med særlig høy arbeidsledighet, og fordeles til bedrifter som er spesielt hardt rammet av lokale smitteverntiltak. Men ifølge handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon Virke kunne regnestykket utrolig nok ende i minus for bedriftene.

Med bistand fra revisorgiganten BDO påpekte Virke at kommunale krisepakker skal regnes som en del av bedriftens omsetning. Noe som kunne føre til at de fikk redusert coronatapet med så mye at de enten måtte betale tilbake mottatt støtte eller risikerte å havne helt utenfor den generelle kompensasjonsordningen.

- Det kan jo ikke være slik at penger som gis, dras inn igjen i en annen ordning, sa Ivar Horneland Kristiansen, administrerende direktør i handels- og tjenestenæringens hovedorganisasjon Virke, til Børsen.

- Funnet løsning

Sånn er det da heller ikke, beroliger nå næringsminister Iselin Nybø (V).

- Vi er klar over den problemstillingen som Virke påpeker, og den har vi nå funnet en løsning på, sier hun til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.