Alaska

Slo av flymotorer: - Ville våkne

En amerikansk pilot står tiltalt for 83 drapsforsøk etter at han slo av motorene på et fly. Nå snakker han ut om hendelsen.

SIKTET: Joseph David Emerson (t.v.) er siktet for 83 tilfeller av drapsforsøk etter at han forsøkte å slå av flymotorene i cockpit. Nå snakker han ut om hendelsen. Foto: Dave Killen / pool via REUTERS
SIKTET: Joseph David Emerson (t.v.) er siktet for 83 tilfeller av drapsforsøk etter at han forsøkte å slå av flymotorene i cockpit. Nå snakker han ut om hendelsen. Foto: Dave Killen / pool via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av oktober måtte et Alaska Airlines-fly nødlande etter at en pilot forsøkte å slå av motorene på flyet. Piloten var ikke på jobb, men satt i cockpit som passasjer.

Kaptein og styrmann reagerte raskt, og mannskapet fikk overmannet piloten. I et lydopptak fra hendelsen framkommer det at mannskapet får kontroll på mannen, og at de etterspør politiassistanse ved landing.

Piloten ble kort tid etter siktet for drapsforsøk på alle 83 som var om bord i flyet.

VINDKAST: Et passasjerfly skal lande på den spanske øya Lanzarote 7. november. Vinden vil noe annet. Video: CBN. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

Snakker ut

I et ferskt intervju med New York Times snakker nå den siktede piloten, 44 år gamle Joseph Emerson, ut om hendelsen i lufta.

Den amerikanske storavisa har møtt Emerson i fengsel.

Til New York Times uttaler Emerson at han ikke ønsket å skade noen den dagen. I stedet var han desperat etter å våkne opp fra hallusinasjonene etter at han tok sopp to dager før flyturen.

Han har forklart at han var overbevist om at han drømte at han var på et fly, og at han måtte ta drastiske grep for å få slutt på hallusinasjonen.

- Jeg trodde det ville stanse motorene, at flyet skulle krasje, og at jeg skulle våkne, sier 44-åringen til New York Times.

Arrestert

Han ble arrestert og satt i varetekt da flyet landet i Oregons mest folkerike by, Portland.

Han erkjenner ikke skyld for det som har skjedd. I intervjuet med New York Times uttaler han at han hadde tatt den hallusinogene soppen to dager tidligere sammen med venner.

De skal ha vært samlet for å minnes en venn de mistet, et tap Emerson forteller at han har tatt tungt.

Ifølge New York Times har amerikanske luftfartsmyndigheter en svært streng praksis, der piloter som sliter med depresjon og andre psykiske problemer nektes å fly.

Dermed har terskelen for å søke hjelp for denne typen problemer for mange blitt høy, melder avisa.

- Mange av oss har ikke vært så åpne som vi ellers burde vært, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer