Bitter familiestrid i Danmark:

Slott kan ende i tvangsoppløsning

Valdemars slott, som ligger plassert ved Sydfyn, har blitt rammet av en bitter familietragedie.

FAMILIESTRID: Slottet, som ble bygget i 1639, har vært i familien til søstrene Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus siden 1676. Nå kan selskapet bak slottet det bli tvangsoppløst. Foto: Andree Stephan / CC 3.0
FAMILIESTRID: Slottet, som ble bygget i 1639, har vært i familien til søstrene Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus siden 1676. Nå kan selskapet bak slottet det bli tvangsoppløst. Foto: Andree Stephan / CC 3.0 Vis mer
Publisert

De to søstrene som eier slottet blir ikke enige om å godkjenne regnskapet for selskapet bak slottet, Valdemars Slot Gods A/S.

Det er den danske TV-personligheten og modellen Caroline Fleming og søsteren hennes Louise Iuel Albinus, som er de nåværende eierne. Søstrene, som er 12. generation av familien som eier slottet, er på vei til å sende slottet til tvangsoppløsning.

Det skriver den danske avisa Berlingske.

Slottet har vært eid av familien siden 1676.

- Lei oss

Ifølge Berlingske skylles den bitre familiestriden at Caroline Fleming har mistet tilliten til søsteren og Nikolaj Albinus, som driver slottet som henholdsvis direktør og formann for selskapet.

Caroline Fleming har tidligere i år uttrykte, gjennom sin advokat, at hun var bekymret for om Louise og Nikolaj Albinus hadde brukt slottets økonomiske midler til private formål.

Nikolaj Albinus, som er gift med Louise Iuel Albinus, kaller det for en ulykkelig situasjon:

-Vi er selvfølgelig lei oss over denne situasjonen, men jeg er overbevist om at det er noe vi skal – og kan – løse internt i familien, skriver Nikolaj Albinus til Berlingske.

Usikker situasjon

Selv om Louise og Nikolaj Albinus nå har utarbeidet et nytt regnskap for selskapet, vil Caroline Fleming fortsatt ikke skrive under.

Det bekrefter Flemings advokat, Martin Kruhl, til Berlingske, dagen etter fristen for avleveringen av regnskapet.

Ifølge advokat Pernille Bigaard, kan oppgjøret føre til at slottet havner i en usikker situasjon.

Hun forteller at hvis de to eiere ikke blir enige om et regnskap, kan myndighetene på et tidspunkt sende selskapet i tvangsoppløsning.

Går selskapet konkurs, kan det ende med at Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus må slege slottet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer