Bitter familiestrid i Danmark:

Slott kan ende i tvangsoppløsning

Valdemars slott, som ligger plassert ved Sydfyn, har blitt rammet av en bitter familietragedie.

FAMILIESTRID: Slottet, som ble bygget i 1639, har vært i familien til søstrene Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus siden 1676. Nå kan selskapet bak slottet det bli tvangsoppløst. Foto: Andree Stephan / CC 3.0
FAMILIESTRID: Slottet, som ble bygget i 1639, har vært i familien til søstrene Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus siden 1676. Nå kan selskapet bak slottet det bli tvangsoppløst. Foto: Andree Stephan / CC 3.0 Vis mer
Publisert

De to søstrene som eier slottet blir ikke enige om å godkjenne regnskapet for selskapet bak slottet, Valdemars Slot Gods A/S.

Det er den danske TV-personligheten og modellen Caroline Fleming og søsteren hennes Louise Iuel Albinus, som er de nåværende eierne. Søstrene, som er 12. generation av familien som eier slottet, er på vei til å sende slottet til tvangsoppløsning.

Det skriver den danske avisa Berlingske.

Slottet har vært eid av familien siden 1676.

- Lei oss

Ifølge Berlingske skylles den bitre familiestriden at Caroline Fleming har mistet tilliten til søsteren og Nikolaj Albinus, som driver slottet som henholdsvis direktør og formann for selskapet.

Caroline Fleming har tidligere i år uttrykte, gjennom sin advokat, at hun var bekymret for om Louise og Nikolaj Albinus hadde brukt slottets økonomiske midler til private formål.

Nikolaj Albinus, som er gift med Louise Iuel Albinus, kaller det for en ulykkelig situasjon:

-Vi er selvfølgelig lei oss over denne situasjonen, men jeg er overbevist om at det er noe vi skal – og kan – løse internt i familien, skriver Nikolaj Albinus til Berlingske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.