Slottsskandale: - Det er sinnssykt

Valdemars slott kan ende i tvangsoppløsning. Det får en dansk greve til å se rødt.

FAMILIESTRID: Slottet, som ble bygget i 1639, har vært i familien til søstrene Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus siden 1676. Nå blåser det kraftig rundt veggene til godset. Foto: Andree Stephan / CC 3.0
FAMILIESTRID: Slottet, som ble bygget i 1639, har vært i familien til søstrene Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus siden 1676. Nå blåser det kraftig rundt veggene til godset. Foto: Andree Stephan / CC 3.0 Vis mer
Publisert

Bekymringene fortsetter å øke rundt ærverdige Valdemars slott, som ligger ved Sydfyn i Danmark. I mai ble det kjent at den historiske eiendommen går ei usikker framtid i møte, som følge av en bitter familiestrid bak lukkede dører.

De to søstrene som eier prakttomta - den kjente tv-profilen Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus - har ikke kommet til enighet om regnskapet for selskapet bak slottet, Valdemars Slot Gods AS.

Familiestriden er nå i ferd med å dytte slottet mot en tvangsoppløsning.

- Stor kulturskatt

Nå skriver danske BT at greven Christian Ahlefeldt-Laurvig har kastet seg inn i den betente situasjonen. Han satt inntil nylig i styret for selskapet som drifter Valdemars, og mener det er hårreisende at ingen nå tar ansvar for den historiske eiendommen.

- Jeg synes dette er veldig rart. Hvem bestemmer på Valdemars slott? Hvem sørger for at ting blir gjort?, sier Ahlefeldt-Laurvig til avisa.

Han følger opp:

- Faktum er at vi snakker om en av Danmarks største kulturskatter, og akkurat nå er det ingen som har ansvaret for noe. Det synes jeg er sinnssykt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.