Villa Malla:

Slutt etter 17 år

Det er over for restauranten Villa Malla. Nå varsler eieren nytt prosjekt.

FERDIG: Det blir ikke lenger restaurant i Asker-villaen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FERDIG: Det blir ikke lenger restaurant i Asker-villaen. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Filtvet i Asker, helt inntil Oslofjorden, ligger den idylliske restauranten Villa Malla. Dørene ble åpnet av stjernekokken Sonja Lee, datter av «nudelkongen» Mr. Lee, i 2007, etter å ha blitt totalrenovert.

Hun driver stedet gjennom selskapet Hurum Strandhotell AS. Her er det både sandstrand og brygge, og gjestene har kunne forsyne seg av kritikerrost middelhavsbuffé.

Det blir det nå slutt på, melder eierne på egne nettsider.

«Etter 17 år med drift på Villa Malla så har vi besluttet å takke for oss. Vi ønsker å takke alle gjester for fine minner, med mye glede og latter», står det.

Drammens Tidende omtalte saken først.

Årsaken til at restauranten legges ned, oppgis ikke. Det står imidlertid at selskapet nå åpner «Casa Malla» som kan leies fra sommeren.

«Casa Malla blir en nydelig villa i vannkanten på Filtvet, og vil inneholde seks unike soverom med plass til opptil 18 gjester. Casa Malla har et aktivitetsrom med bordtennis, musikkanlegg, filmframviser, bordspill og mer. Huset vil også ha en hyggelig husbar, og et fullt utstyrt og fantastisk kjøkken med plass til opptil 30 gjester», står det.

Rettelse: I saken sto det at Villa Malla døpes om til Casa Malla. Børsen får i etterkant av publisering opplyst av Lee at Casa Malla er på en annen lokasjon på Filtvet, men hun ville ikke utdype. Børsen har ikke fått svar på spørsmål om hva som skjer med lokalet hvor Villa Malla har holdt til.

EN KOSTBAR DAG: Halvor Witsø Teslo kjøpte vin for 212 000 kroner under årets Burgund-slipp på Aker Brygge. Video: Trond Markus Gravdal. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Børsen har vært i kontakt med Sonja Lee, som ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Den sommerlige eiendommen har stått for flere overskrifter de seineste åra. Høsten 2021 ble selskapet som eier den, Hurum Strandhotell AS, lagt ut for salg, og året etter kom det bud på 25 millioner kroner. Fire dager etter angret Sonja Lee seg, og trakk seg fra salget.

Det ble uenighet om hvorvidt det forelå en bindende salgsavtale, og salget endte i retten, hvor kjøperen vant. Dette ble anket, og dommen er derfor ikke rettskraftig. Saken er foreløpig ikke berammet i lagmannsretten.