Slutt etter 20 år: - Veldig trist

Den tradisjonsrike nabolagspuben stenger for godt.

«2002 - 01.12.22»: Eier av The Times Bar bekrefter overfor Børsen at både puben og pizzasjappa stenger dørene for godt 1. desember. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
«2002 - 01.12.22»: Eier av The Times Bar bekrefter overfor Børsen at både puben og pizzasjappa stenger dørene for godt 1. desember. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Dette er veldig trist, sier Javed Kahn til Børsen.

I 20 år har han drevet den tradisjonsrike nabolagspuben The Times på Galgeberg i Oslo.

Onsdag fikk kunder og stamgjester den tunge beskjeden om at både baren - og pizzasjappa Dr Pizza som ligger vegg i vegg, må stenge dørene for godt.

Det innebærer at åtte ansatte mister jobben.

- Bekymret

Onsdag skrev baren følgende på Facebook: «2002 - 01.12.22». Det siste døgnet har kommentarfeltet og innboksen fylt seg opp av støtteerklæringer fra opprørte stamgjester. Kahn forklarer at det er sterke følelser i sving.

- Mange er bekymret, sier pubeieren og fortsetter:

- Denne baren har vært et naturlig samlingspunkt for flere i lokalmiljøet gjennom mange år. Flere har skrevet til meg at dette er det eneste stedet de kan dra for å ta en kopp kaffe eller et glass vin, dersom de føler seg litt ensomme. Hver gang de kommer innom, er det som regel noen å prate med, sier eieren.

SISTE ÅPNINGSDAG: Joker Melsom i Vestfold har vært i drift i nesten 100 år. Lørdag 15. oktober var det derimot kroken på døra for lokalbutikken. Video: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

- Ingen løsning

I motsetning til flere andre serveringssteder for tida, stenger ikke The Times og Dr Pizza på grunn av pandemien, skyhøye strømregninger eller leverandørpriser.

Overfor Børsen forklarer Kahn at de har forsøkt å fornye leieavtalen siden i sommer - uten å lykkes.

- Vi har drevet her i 20 år, og hadde en kontrakt med utgangspunkt i ti pluss ti år. Vi har forsøkt fornyelse, men styret i borettslaget vil ikke forlenge. Vi har forsøkt å finne ulike løsninger, men situasjonen er fastlåst, framholder han.

STENGER: Eieren av Times Bar forteller at også Dr Pizza avslutter virksomheten når leieavtalen går ut 1. desember. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STENGER: Eieren av Times Bar forteller at også Dr Pizza avslutter virksomheten når leieavtalen går ut 1. desember. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Fornøyde gjester

- Hva er årsaken til at dere ikke får fornyet avtalen?

- De vil ikke oppgi grunnen. Det virker bare som om de er fast bestemt på at vi skal ut. Jeg synes ikke dette er riktig måte å gjøre det på, fortsetter han.

Kahn forklarer at han aldri har mottatt klager på puben så lenge virksomheten har vært aktiv.

- Ikke fra naboer, ikke fra aktører i lokalmiljøet. Selv ikke næringsetaten har hatt en eneste bemerkning i løpet av disse 20 åra vi har drevet.

- Lei meg

The Times har vært en populær møteplass for mange i lokalmiljøet gjennom 20 år. Puben er kjent for å arrangere quiz og vise fotballkamper.

Kahn mener først og fremst at nedleggelsen er svært trist for lokalmiljøets del. Dette blir det andre og tredje tilbudet som stenger dørene på Galgeberg på kort tid. I september måtte også nabolagsrestauranten Galgen på Vålerenga kaste inn håndkleet.

- Juridisk får jeg ikke gjort noe med saken. Jeg er lei meg. Vi ser at folk er bekymret for at nabolaget vil bli et fattigere sted uten Times.

Børsen har kontaktet styreleder i Galgeberg borettslag, Hans-Petter Pedersen, med spørsmål knyttet til leieavtalen. Han opplyser at «det vil komme en uttalelse fra styret i løpet av helgen».

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer