Slutt for ikonisk utested: - Trist

Etter 86 år er det over for utestedet som ligger på toppen av Arbeiderpartiet-bygget.

UTELIVSGIGANT: Tross høy popularitet lot det seg ikke gjøre med videre drift for Stratos, som ligger på «toppen av Youngstorget». Foto: Thomas Karlsen

UTELIVSGIGANT: Tross høy popularitet lot det seg ikke gjøre med videre drift for Stratos, som ligger på «toppen av Youngstorget». Foto: Thomas Karlsen

Vis mer
Publisert

Det ikoniske utestedet Stratos har ruvet på toppen av Youngstorget i Oslo sentrum siden 1930-tallet.

Den 260 kvadratmeters takterrassen har de siste åra vært et yndet samlingspunkt i Oslos uteliv på sommerstid. Denne måneden er det imidlertid slutt.

Helt siden bygget sto klart i 1935, har de to øverste etasjene fungert som serveringssted av en eller annen art, heter det på stedets nettsider.

I starten lå det en restaurant på «byens tak», og gjennom åra har det vært både kafé og restaurant i regi av flere avholdsforeninger.

Økt konkurranse fra barer med alkoholservering førte etter hvert til dårlig økonomi, skriver Avisa Oslo, som først omtale saken.

- Trist

Jama Awaleh har sammen med partner Kim Søyland i byOSLO Group drevet det ikoniske stedet i litt over ti år.

For fem år siden fikk duoen beskjed av gårdeier at det ville være slutt i år, og lokalene skulle brukes til noe annet. Han legger ikke skjul på at det er synd å stenge dørene.

- Det er trist, helt klart, og veldig synd for osloborgerne, sier Awaleh til Børsen.

- Det at vi har visst det i fem år, har gjort at jeg har kunnet bearbeidet det: Sjokk, sorg og følelser over hele registret. Når man vet sluttdatoen, så blir det ekstra følsomt, legger han til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer