Slutt på kaldt øl i butikken

Her er ett av strømsparetiltakene i Vestfolds største supermarked.

STRØMSPARING: Varmegradene er doblet i ølkjøledisken i Vestfolds største dagligvarebutikk, kjøpmann Pål Jacobsen i forgrunnen. Foto: Morten Rakke / Dagbladet.
STRØMSPARING: Varmegradene er doblet i ølkjøledisken i Vestfolds største dagligvarebutikk, kjøpmann Pål Jacobsen i forgrunnen. Foto: Morten Rakke / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt strømsparetiltak i Vestfolds største supermarked: Meny Tolvsrød i Tønsberg har ikke lenger kaldt øl i kjøledisken, slik de fleste av oss er vant til hvor som helst.

Ikke lunken pils, men temperatur mellom 8 og 10 plussgrader istedenfor standard 0 til 4 pluss fra mange år med gunstige strømpriser.

- Hvis vi skal hente fram noe positivt i denne situasjonen med energipriser vi ikke har opplevd før, må det være at vi har gått gjennom en rekke konkrete tiltak i den 3000 kvadratmeter store butikken for å kutte ned strømregningene, sier kjøpmann Pål Jacobsen til Dagbladet.

Han har 38 års erfaring fra dagligvarebransjen.

Sparer over 60 000 i måneden

Så langt har den store Meny-butikken greid å kutte 15 000 kilowattimer (kwh) i måneden. Det gir en månedlig innsparing på grovt regnet mellom 60 000 og 75 000 kroner - basert på en forventet snittpris på 4 kroner pr. kwh + nettleie utover seinhøsten og vinteren.

Slutt på kaldt øl i butikken er ikke strømsparetiltaket den rutinerte kjøpmannen selv liker å prate mye og høyt om.

- Har dere fått negative reaksjoner og klager fra kundene etter at ølet ble varmere?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.