Slutt på kaldt øl i butikken

Her er ett av strømsparetiltakene i Vestfolds største supermarked.

STRØMSPARING: Varmegradene er doblet i ølkjøledisken i Vestfolds største dagligvarebutikk, kjøpmann Pål Jacobsen i forgrunnen. Foto: Morten Rakke / Dagbladet.
STRØMSPARING: Varmegradene er doblet i ølkjøledisken i Vestfolds største dagligvarebutikk, kjøpmann Pål Jacobsen i forgrunnen. Foto: Morten Rakke / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt strømsparetiltak i Vestfolds største supermarked: Meny Tolvsrød i Tønsberg har ikke lenger kaldt øl i kjøledisken, slik de fleste av oss er vant til hvor som helst.

Ikke lunken pils, men temperatur mellom 8 og 10 plussgrader istedenfor standard 0 til 4 pluss fra mange år med gunstige strømpriser.

- Hvis vi skal hente fram noe positivt i denne situasjonen med energipriser vi ikke har opplevd før, må det være at vi har gått gjennom en rekke konkrete tiltak i den 3000 kvadratmeter store butikken for å kutte ned strømregningene, sier kjøpmann Pål Jacobsen til Dagbladet.

Han har 38 års erfaring fra dagligvarebransjen.

Sparer over 60 000 i måneden

Så langt har den store Meny-butikken greid å kutte 15 000 kilowattimer (kwh) i måneden. Det gir en månedlig innsparing på grovt regnet mellom 60 000 og 75 000 kroner - basert på en forventet snittpris på 4 kroner pr. kwh + nettleie utover seinhøsten og vinteren.

Slutt på kaldt øl i butikken er ikke strømsparetiltaket den rutinerte kjøpmannen selv liker å prate mye og høyt om.

- Har dere fått negative reaksjoner og klager fra kundene etter at ølet ble varmere?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer