- Slutt på laksebaronene

Onsdag morgen ble det kjent at regjeringen innfører lakseskatt på oppdrettsnæringen, og flere av opposisjonspartiene jubler over regjeringens forslag. - Alle skjønner at sånne overskudd betyr at fellesskapet får for lite av kaka, sier Rasmus Hansson (MDG).

SKATTEBOMBE: Regjeringen hente inn 33 milliarder årlig ved å øke skattene på naturressurser. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ÅMOT/ OSLO (Dagbladet): - Det er på høy tid. Kjempeformuene i oppdrett viser tydelig at for lite av profitten fra bruk av fellesskapets natur går tilbake til fellesskapet, sier stortingsrepresentant i MDG, Rasmus Hansson, om økt grunnrente til havbruksnæringen.

Onsdag morgen ble det kjent at regjeringen innfører lakseskatt på oppdrettsnæringen, og flere andre skatteøkninger rettet mot dem som tjener penger på landets naturressurser.

- Dette er Norges nest mest lønnsomme næring. Alle skjønner at sånne overskudd betyr at fellesskapet får for lite av kaka, og private lommer for mye, fortsetter Hansson om skatten på havbruksnæringen.

Han er slett ikke alene om å juble over regjeringens grep.

- Nye takter

Hansson mener lakseskatten burde stimulert til mer miljøvennlig produksjon.

- Oppdrettsnæringa er hovedårsaken til at villaksen er på rødlista. Forurensning, rømming og lakselus ødelegger fjordene. MDG har flere ganger foreslått en grunnrenteskatt på åpne anlegg som tilfaller staten, avslutter Hansson.

Nestleder i SV og næringspolitisk talsperson, Torgeir Knag Fylkesnes, sier til Dagbladet at dette er «positivt og nye takter» fra regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer