Slutter

Toppsjefen i Kjell Inge Røkkes karbonfangstselskap går av.

GÅR AV: Valborg Lundegaard. Foto: Aker Carbon Capture
GÅR AV: Valborg Lundegaard. Foto: Aker Carbon Capture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egil Fagerland blir ny CEO i selskapet med virkning fra i dag, og tar over etter Valborg Lundegaard. Hun fratrer av familiære og helsemessige årsaker.

Det melder Aker Carbon Capture i en børsmelding.

Fagerland kommer fra stillingen som finansdirektør og har vært i selskapet siden april 2021.

Styreleder Kristian Røkke sier om Fagerland:

- Egil har vist enestående evner og lederskap som finansdirektør i Aker Carbon Capture. Hans merittliste innen forretningsvekst og hans solide forståelse av CCUS-industrien gjør ham til en eksemplarisk leder.

Også Lundegaard, som vil fortsette som seniorrådgiver i selskapet, får lovord:

- Valborgs ledelse har vært inspirerende og virkningsfull. Hennes innflytelse strekker seg ut over Aker Carbon Capture til den bredere CCUS-industrien. Vi er takknemlige for at hun vil fortsette å gi sin kompetanse og innsikt til Aker Carbon Capture. Hennes bidrag har vært uvurderlige, og vi ser frem til hennes fortsatte tilknytning til selskapet.

Avgangen kommer samme dag som selskapet kunngjør resultater for andre kvartal. Inntektene økte med 57 prosent til 305 millioner kroner.

Driftsresultatet før av- og nedskrivinger (EBITDA) havnet imidlertid på minus 53 millioner kroner, en nedgang fra minus 49 millioner kroner samme periode i fjor.

Kontantposisjonen ved utgangen av andre kvartal var på 1,1 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer