Slutter

Stein Lier-Hansen, mangeårig leder i Norsk Industri, slutter ved nyttår. Han skifter beite til Bellona, ifølge VG.

GÅR AV: Stein Lier-Hansen gir stafettpinnen videre. Foto: Terje Pedersen / NTB
GÅR AV: Stein Lier-Hansen gir stafettpinnen videre. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mangeårig direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, slutter ved nyttår. Han fyller 69 år i mai neste år og styret har startet arbeidet med å finne hans etterfølger, skriver Norsk Industri i en pressemelding fredag formiddag.

- Få har hatt en så sentral rolle over så mange år i norsk arbeidsliv som han. Som leder for Norsk Industri har han vært sentral på arbeidsgiversiden i de årvisse lønns- og tarifforhandlingene. Han fortjener en stor takk for innsatsen, sier Ståle Kyllingstad, styreleder i Norsk Industri.

Lier-Hansen går nå over til miljøstiftelsen Bellona, skriver VG.

- Tida er riktig

Lier-Hansen sier selv at han føler tiden er inne for å gi stafettpinnen videre.

- Etter mer enn 20 år, tenker jeg tiden er riktig for å levere stafettpinnen videre. Jeg ser fram til å få mer tid til egne aktiviteter, i tillegg til at jeg også får noe mer fritid, sier han.

- For Norsk Industri mener jeg det er gunstig at de som skal lede organisasjonen videre får god tid til å forberede seg på å blant annet gjennomføre et lønnsoppgjør til våren.

Går til Bellona

Til VG sier Lier-Hansen at han nå skal jobbe for miljøstiftelsen Bellona.

- Jeg har alltid brent for det grønne skiftet. Jeg skal jobbe for at Norge skal få et bedre grønt fotavtrykk, ved å redusere utslipp av klimagasser uten å ødelegge norsk natur. Vi skal skape nye grønne bedrifter, ved å kombinere verdiskapning med miljø, sier han til avisa.

Før han ble Norsk Industri-sjef, var Lier-Hansen leder i Norsk jeger og fiskerforbund. Han har også vært statssekretær for Arbeiderpartiet i Miljøverndepartementet.

Sunde tar over

Stein Lier-Hansen har vært en sentral leder i norsk politikk og organisasjonsliv gjennom en mannsalder.

Han begynte i Prosessindustriens Landsforening (PIL) i 2002 og ble organisasjonens administrerende direktør i 2004. I 2006 ble PIL slått sammen med Teknologibedriftenes Landsforening til Norsk Industri med Lier-Hansen som administrerende direktør, heter det i pressemeldingen.

Han har tidvis vært svært kontroversiell som lønnsoppgjørleder for arbeidsgiversiden, da Norsk Industri er NHOs største og mektigste forening.

Nåværende bransje- og industripolitisk direktør, Knut E. Sunde, vil lede Norsk Industri til en ny administrerende direktør er på plass.