Olaf Thommessen:

Sluttet som toppsjef etter varsel

Fremmet alvorlige påstander om Olaf Thommessens lederstil. Den tidligere toppsjefen avviser innholdet og mener seg utsatt for en svertekampanje.

HARDE PÅSTANDER: Nær to måneder har gått siden Olaf Thommessen ga seg som administrerende direktør i næringslivsorganisasjonen SMB Norge. Nå fremmes nye påstander om situasjonen rundt avgangen. Foto: Torstein Be / NTB

HARDE PÅSTANDER: Nær to måneder har gått siden Olaf Thommessen ga seg som administrerende direktør i næringslivsorganisasjonen SMB Norge. Nå fremmes nye påstander om situasjonen rundt avgangen. Foto: Torstein Be / NTB

Vis mer
Publisert

Ved utgangen av januar kunngjorde Olaf Thommessen (54) at han slutter som administrerende direktør i SMB Norge etter fem års tjeneste.

- Jeg har hele tida sagt at det ville ta to stortingsvalg å etablere SMB Norge som en reell politisk aktør. Nå er vi der. Da er mitt prosjekt i SMB Norge sluttført, og det er tid for andre krefter å overta, uttalte den daværende toppsjefen i en pressemelding.

I forbindelse med avgangen fikk Thommessen stor honnør for sitt arbeid og sin innsats i næringslivsorganisasjonen. Selv benyttet han anledningen til å applaudere sine «dedikerte og dyktige medarbeidere».

- Trakasserende

Nå skriver imidlertid Dagens Næringsliv at ikke alt skal ha vært like idyllisk bak lukkede dører. Like etter nyttår fikk styret i SMB Norge et varsel fra fire ansatte, inkludert medlemmer av Thommessens egen ledergruppe.

I varselet, som Børsen har sett, fremmes det påstand om at 54-åringen hadde en oppførsel overfor SMB-ansatte «preget av en svært trakasserende og mobbende tone».

Videre heter det at Thommessen har fortalt «svært upassende vitser som gjerne har en tydelig/seksuell eller kvinnediskriminerende undertone».

Ifølge varslerne ble lederstilen tatt opp med hovedpersonen selv flere ganger - uten at dette medførte endring.

Få uker etter at varselet ble sendt, gikk Thommessen altså av som administrerende direktør.

SMB Norges styreleder, Ove Bjørn Olsen, sier til Børsen at varselet utløste en prosess som ledet til at Thommessen selv valgte å fratre sin stilling.

- God oppfølging

Overfør Børsen avviser Olaf Thommessen flere av påstandene. Han forteller at det har vært en åpen linje med flere kanaler der medarbeidere har kunnet gi tilbakemeldinger, uten at noen misnøye er kommet til uttrykk.

- Jeg ble hentet inn for å omorganisere og optimalisere forbundet. Endringsledelse er ingen popularitetskonkurranse for noen; jeg visste at dette også gjaldt for meg, sier Thommessen.

Han poengterer at han har erfaring fra liknende prosesser, og at man som leder må tåle personkarakteristikker.

- Derfor var det viktig for meg at de ansatte fikk god oppfølging internt og av eksterne organisasjonskonsulenter og psykologer. Både for deres egen del, slik at de følte at de hadde noen som ivaretok betydningen endringene ville få for dem personlig, og for organisasjonens del, fordi vi på den måten ville kunne plukke opp reaksjoner og misnøye underveis. Jeg iverksatte dette fordi jeg ønsket en kultur der det var enkelt å si ifra, skriver Thommessen i en e-post til Børsen.

- Svertekampanje

- Derfor er jeg prinsipielt glad for at ansatte nå uttrykker meningen sin. Det er imidlertid både betenkelig og trist at ingen av disse tingene kom fram i de jevnlige medarbeidersamtaler eller ikke engang i samtaler med konsulenter og organisasjonspsykologer, hvis oppdrag nettopp var å avdekke slike forhold, framholder han.

Videre gir Thommessen uttrykk for at han er utsatt for en svertekampanje fra anonyme kilder som har ønsket å flytte prosessen til media.

- Det ville gitt mening, dersom de framsatte holdbare påstander og (eller) vi ikke hadde hatt et apparat til å håndtere slike ting, men både i innholdet og håndteringen er det så mange usannheter og logiske brister at hele svertekampanjen faller i staver. Dette er ikke min personlige oppfatning alene, men også de eksterne aktørene som har jobbet for de ansatte og styret. Påstandene i meldingen lot seg derfor enkelt motbevise, uttaler han.

- Svært alvorlig

Ove Bjørn Olsen, styreleder i SMB Norge, bekrefter overfor Børsen at de mottok et varsel i januar.

- Jeg kan bekrefte at styret i SMB Norge mottok et varsel i begynnelsen av januar fra fire ansatte som blant annet omhandlet Thommessens lederstil, skriver han i en e-post.

Han ønsker ikke å si noe om innholdet i varselet, men er åpen om at perioden har vært krevende for alle involverte.

- Hvordan behandlet dere varslingssaken?

- Vi tok varselet svært alvorlig og innledet umiddelbart en prosess som etter kort tid ledet til at Thommessen selv valgte å fratre sin stilling. Det var den beste løsningen for alle parter.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer