Olaf Thommessen:

Sluttet som toppsjef etter varsel

Fremmet alvorlige påstander om Olaf Thommessens lederstil. Den tidligere toppsjefen avviser innholdet og mener seg utsatt for en svertekampanje.

HARDE PÅSTANDER: Nær to måneder har gått siden Olaf Thommessen ga seg som administrerende direktør i næringslivsorganisasjonen SMB Norge. Nå fremmes nye påstander om situasjonen rundt avgangen. Foto: Torstein Be / NTB

HARDE PÅSTANDER: Nær to måneder har gått siden Olaf Thommessen ga seg som administrerende direktør i næringslivsorganisasjonen SMB Norge. Nå fremmes nye påstander om situasjonen rundt avgangen. Foto: Torstein Be / NTB

Vis mer
Publisert

Ved utgangen av januar kunngjorde Olaf Thommessen (54) at han slutter som administrerende direktør i SMB Norge etter fem års tjeneste.

- Jeg har hele tida sagt at det ville ta to stortingsvalg å etablere SMB Norge som en reell politisk aktør. Nå er vi der. Da er mitt prosjekt i SMB Norge sluttført, og det er tid for andre krefter å overta, uttalte den daværende toppsjefen i en pressemelding.

I forbindelse med avgangen fikk Thommessen stor honnør for sitt arbeid og sin innsats i næringslivsorganisasjonen. Selv benyttet han anledningen til å applaudere sine «dedikerte og dyktige medarbeidere».

- Trakasserende

Nå skriver imidlertid Dagens Næringsliv at ikke alt skal ha vært like idyllisk bak lukkede dører. Like etter nyttår fikk styret i SMB Norge et varsel fra fire ansatte, inkludert medlemmer av Thommessens egen ledergruppe.

I varselet, som Børsen har sett, fremmes det påstand om at 54-åringen hadde en oppførsel overfor SMB-ansatte «preget av en svært trakasserende og mobbende tone».

Videre heter det at Thommessen har fortalt «svært upassende vitser som gjerne har en tydelig/seksuell eller kvinnediskriminerende undertone».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer