Slyngstad med innrømmelse etter USA-turen: - Uheldig

Norges Bank tar nå regningen for opphold, mat og flyreise.

UHELDIG: Yngve Slyngstad tar ifølge en melding fra Norges Bank selvkritikk etter å ha tatt imot opphold, mat og reise fra Nicolai Tangen i forbindelse med et USA-seminar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UHELDIG: Yngve Slyngstad tar ifølge en melding fra Norges Bank selvkritikk etter å ha tatt imot opphold, mat og reise fra Nicolai Tangen i forbindelse med et USA-seminar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank velger nå å betale for opphold, mat og flyreise i forbindelse med Yngve Slyngstads deltakelse på Nicolai Tangens eliteseminar i USA i november i fjor.

Det kommer fram i en redegjørelse fra Norges Bank.

I redegjørelsen skriver Norges Bank at Slyngstad deltok på et internt akademisk seminar hos Norges Bank Investment Management i New York 14 November 2019.

- Uheldig

Slyngstad tok deretter toget til Pennsylvania for å delta på «Back to University». Norges Bank dekket kostnaden for Yngve Slyngstads fly til New York, samt togbilletten til Pennsylvania, ifølge meldingen.

- Opphold på konferansehotellet og middag ble betalt av arrangør. Yngve Slyngstad valgte å reise med øvrige konferansedeltagere med det chartrede flyet fra Pennsylvania til Oslo. Det er første gang Yngve Slyngstad som leder av fondet ikke har reist med rutefly dekket av Norges Bank, og han sier selv at dette var uheldig, skriver Norges Bank i meldingen.

Samtidig forteller Norges Bank at de nå ønsker å betale tilbake og dekke Slyngstads kostnader.

- Vanligvis dekker fondet kostnader forbundet med jobbrelaterte reiser, men det kan gjøres unntak fra dette, for eksempel når en ansatt i fondet er foredragsholder på et seminar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer