Småbarnsmor seiret mot H&M

Siren Eliassen får beholde fulltidsstillingen. Nå varsler H&M om interne endringer etter bråket.

SØRGET FOR ENDRINGER: Etter at Siren Eliassen fortalte sin historie offentlig, har arbeidsgiveren snudd. Som en direkte konsekvens av Eliassens sak, gjør klesimperiet nå endringer internt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØRGET FOR ENDRINGER: Etter at Siren Eliassen fortalte sin historie offentlig, har arbeidsgiveren snudd. Som en direkte konsekvens av Eliassens sak, gjør klesimperiet nå endringer internt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

For en drøy måned siden fortalte Siren Eliassen (24) om sjokkbeskjeden hun fikk fra H&M da hun returnerte til jobb etter fødsel.

Mens 24-åringen var ute i permisjon, og tok seg av dattera Sofie, ble turnusen hennes brått endret. Dermed lot ikke jobben seg lenger kombinere med henting og levering i barnehage. Tross iherdige forsøk på tilrettelegging, sa arbeidsgiver nei.

Overfor Børsen erkjente kommunikasjonsrådgiver i H&M, Kristin Fjeld, at selskapet hadde sviktet på flere punkter.

- Her må vi bare beklage og be om unnskyldning. Slik situasjonen er beskrevet er dette ikke i henhold til våre verdier og retningslinjer, og vi tar dette veldig seriøst.

- Skulle vært unngått

Kleskjeden opplyste at de ønsket et møte med Eliassen for å sikre en løsning som fungerte for begge parter. Nå er det klart at 24-åringen får fortsette i en fulltidsstilling - med tilrettelegging slik at hun får hentet og levert i barnehagen.

- H&M har beklaget på det sterkeste. Først og fremst er jeg bare utrolig lettet. Det er som at en enorm byrde er løftet fra skuldrene mine, sier Siren Eliassen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer