Tidenes innkjøp

- Smakløs dobbeltmoral

- Kan ikke slå oss på brystet og deretter gi blanke i regelverket.

ILLUSTRASJON: Fart, linjer og nordlys - slik fremstilles historiens største norske togkjøp på Norske togs hjemmesider. Illustrasjon: Norske tog / Alstom
ILLUSTRASJON: Fart, linjer og nordlys - slik fremstilles historiens største norske togkjøp på Norske togs hjemmesider. Illustrasjon: Norske tog / Alstom Vis mer
Publisert

Norge har presidentskapet i FNs sikkerhetsråd denne måneden. Samtidig refses regjeringen for brudd på FNs regelverk om menneskerettigheter i næringslivet.

Kritikken kommer fra regjeringens nærmeste samarbeidsparter og partiet regjeringen er avhengig av for å sikre flertall i Stortinget, SV.

- Vi kan ikke slå oss på brystet for våre posisjoner, og i neste runde gi blanke i hva FN står for. Det er smakløs dobbeltmoral, sier SVs transportpolitiske talsperson Mona Fagerås til Børsen.

Knapt til å tro

Hun tar et kraftig oppgjør etter at statseide Norske tog signerte en kontrakt med det multinasjonale industrikonsernet Alstom på over 20 milliarder kroner, til tross for at Alstom er svartelistet av FN.

- Dette er en svært alvorlig sak uansett, men Norge har et ekstra stort ansvar nå med vår framskutte posisjon i FN, understreker Fagerås.

Hun poengterer at både Storebrand og KLP har utelukket Alstom fra sine investeringsporteføljer.

- Det skjedde etter at Alstom i februar i fjor ble satt på en liste av FNs høykommissær for menneskerettigheter over selskaper med aktivitet på okkupert palestinsk territorium, noe som bryter med menneskerettighetene, understreker SVs transportpolitiske talsperson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer