- Smålig av Bjørn Dæhlie

Sponsorsjef: - Han bør skatte hjemme til de som har hjulpet ham fram.

PÅ TRIBUNEN: Bjørn Dæhlie og Jacob Lund på tribunen i VM i skiskyting i Oberhof i 2004 - seks år etter at Dæhlie la opp med gull på 50 kilometer i OL i Nagano. I bakgrunnen Lunds sponsorkollega Øyvind Nicolaysen, alle tre i Bjørn Dæhlies sportsklær. Foto: Privat.
PÅ TRIBUNEN: Bjørn Dæhlie og Jacob Lund på tribunen i VM i skiskyting i Oberhof i 2004 - seks år etter at Dæhlie la opp med gull på 50 kilometer i OL i Nagano. I bakgrunnen Lunds sponsorkollega Øyvind Nicolaysen, alle tre i Bjørn Dæhlies sportsklær. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Min medfølelse går til de som er for rike til å bli i Norge, sier Jacob Lund (69) med en viss undertone av sarkasme og ironi.

En av de mest markante aktørene siden norsk idretts moderne gullalder startet tidlig på 1990-tallet, har alltid vært tydelig og frittalende i sin rolle som sponsorkongen i norsk idrett i 20 år.

Ironien slår raskt over i alvorlige toner når temaet er Bjørn Dæhlies flyttemelding til skattegunstige Sveits.

- Dette er smålig av Bjørn Dæhlie. Han burde skattet her hjemme som folk flest, og dermed takket det norske samfunnet som har hjulpet ham opp og fram.

- Veldig mange andre

- Det har noe med holdningen til samfunnet å gjøre. Absolutt alt av løyper og all annen infrastruktur i langrenn er det veldig mange andre enn Bjørn selv som har betalt og jobbet med. De utallige frivillige gjennom åra, Olympiatoppen, staten med penger til idretten via Norsk Tipping. Og sponsorer for den saks skyld, uten at jeg har min tidligere jobb og arbeidsgiver DNB spesielt i tankene i denne vurderingen, sier Jacob Lund til Dagbladet.

  • Dæhlie har ikke svart på Dagbladets henvendelse om kommentarer til oppmerksomheten rundt hans flytting og om vurderingene til Jacob Lund her.

Lund gleder seg stort over lørdagens norske OL-gull i Kina til stafettlaget i skiskyting, en av idrettene han har vært tettest på i mange år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.