Småselskapene stuper: - Coronafrykt

Virusfrykt har sendt børsene nedover den siste måneden. Verst har det gått ut over småselskapene.

BØRSFALL: Det er de små selskapene som har fått mest juling på børsen den siste tida. Foto: Rreuters / Brendan McDermid / NTB
BØRSFALL: Det er de små selskapene som har fått mest juling på børsen den siste tida. Foto: Rreuters / Brendan McDermid / NTB Vis mer
Publisert

Små amerikanske selskaper har opplevd en voldsom nedgang på børsen den siste tida, skriver CNN.

Russel 2000-indeksen, som har selskaper som er verdt rundt 3 milliarder dollar, hadde på det verste i forrige uke et fall på 10 prosent fra årsbeste det siste året. Det betyr i praksis at indeksen er inne i en såkalt korreksjon.

Den siste uka har kursen pekt litt oppover igjen, men fremdeles har det vært en nedgang på 7 prosent siste måneden.

Stuper

Enda verre er det for de enda mindre selskapene, som omtales som «small cap»-selskaper. Dette er selskaper med en markedsverdi mellom 300 millioner dollar og 2 milliarder dollar.

Et børshandlende fond fra ishare, sammensatt av aksjer fra disse småselskapene, har opplevd en nedgang på nesten 15 prosent fra bestenoteringen det siste året.

Dette er alarmerende ettersom de fleste små, amerikanske selskapene er mer avhengig av den amerikanske økonomien for sine egne inntekter og overskudd enn de store gigantselskapene på Dow Jones-indeksen eller S&P 500.

Nedgang på alle børser

Ifølge CNN kan disse selskapenes utvikling på børsen være et mer presist barometer for det amerikanske finansielle landskapet enn det som skjer i de store teknologiselskapene Apple, Microsoft og Googles eierselskap Alphabet, som har klart seg betydelig bedre den siste tida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer