Smitte kan påvirke Postens pakkelevering før jul

Posten opplever rekordstor pågang, og har satt inn 600 ekstra personer for å håndtere presset fram mot jul. Bryter det ut smitte på distribusjonssentre, kan det få konsekvenser for leveringen.

SETTER REKORDER: - Veksten i pakkevolum har vært formidabel i år og vi håndterer nå rekordstore pakkevolum, sier pressesjef Kenneth Pettersen. Bildet er fra i 2017, og viser Hanne Skauger, leder for ubesørgelighetsavdeling på Lørenskog. Foto: Cornelius Poppe / NTB
SETTER REKORDER: - Veksten i pakkevolum har vært formidabel i år og vi håndterer nå rekordstore pakkevolum, sier pressesjef Kenneth Pettersen. Bildet er fra i 2017, og viser Hanne Skauger, leder for ubesørgelighetsavdeling på Lørenskog. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har så langt svært få bekreftede smittede i konsernet. Det er registrert under 100 tilfeller siden utbruddet i februar og mars. Av dem kan cirka fem spores tilbake til arbeidsplassen. Gode rutiner og tiltak som ledd i smittevern har også ført til at få har blitt satt i karantene, sier pressesjef i Posten, Kenneth Pettersen, til Børsen.

- Vi opplever at ansatte har vært flinke til å følge de rutinene som har blitt innført, og at dette har gitt gode resultater. Vi har opprettholdt normal drift gjennom hele pandemien og sikret at viktig infrastruktur i samfunnet har vært velfungerende, fortsetter han.

I uke 46 sendte Posten over én million pakker. Det tilsvarte ny rekord - og det før årets største salgsuke som herjer, «black week». På grunn av pandemien handler rekordmange nordmenn på nett, og Posten har satt inn 600 ekstra personer for å håndtere presset fram mot jul.

Kan få konsekvenser

- Kan det få konsekvenser hvis det bryter ut smitte på ett eller flere av deres distribusjonssentre i denne hektiske førjulstida?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.