Smitteeksplosjon i eksklusiv rikingklubb

Minst 60 medlemmer av Rio de Janeiro Country Club smittet av coronaviruset.

SMITTE: Et steinkast unna Ipaneme-stranda i Rio de Janeiro ligger den fasjonale klubben, Rio de Janeiro Country Club, der minst 60 av 850 medlemmer skal ha fått påvist cornasmitte. Foto: FLORIAN PLAUCHEUR / AFP / NTB scanpix
SMITTE: Et steinkast unna Ipaneme-stranda i Rio de Janeiro ligger den fasjonale klubben, Rio de Janeiro Country Club, der minst 60 av 850 medlemmer skal ha fått påvist cornasmitte. Foto: FLORIAN PLAUCHEUR / AFP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset har kommet til Brasil. Landets president, Jair Bolsonaro, har fått krass kritikk for å ta lett på de utfordringene landet nå står overfor.

Det fryktes også at det Brasil skjuler «et fjell av døde», og at det pågår en kraftig underrapportering av dødsfall.

Det fryktes at de fattige i landet, som har en voldsom sosial ulikhet, etter hvert kommer til å bli veldig sterkt rammet av viruset, men inntil videre er det den rike eliten som i stor grad har blitt smittet.

Smitte på forlovelseslunsj

Det har også blitt en del av den nasjonale debatten, spesielt det som har foregått på den svært eksklusive klubben Rio de Janeiro Country Club, der bare 850 personer har tilgang.

Der skal coronaviruset ha meldt sin uvelkomne ankomst 7. mars. Akkurat hvordan og hvem som dro med seg viruset inn på klubben er en del av en bitter krangel, som blant annet inkluderer etterkommerne av Brasils tidligere kongefamilie, skriver The Guardian.

For den dagen samlet nemlig de kongelige etterkommerne seg på en herregård i nærheten for å markere forlovelsen til 31 år gamle Pedro Alberto de Orleans e Branganca - tipptippoldebarnet til Brails siste keiser Pedro II - og hans 26 år gamle kommende kone, Alessandra Fragoso Pires.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer