Corona:

«Smitteskipet» er i Norge

Cruiseskipet har vært hardt rammet av corona. Nå er det i Norge.

HARDT RAMMET: Cruiseskipet «Artania» har tidligere registrert flere coronatilfeller og dødsfall relatert til pandemien. Nå befinner skipet seg i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen
HARDT RAMMET: Cruiseskipet «Artania» har tidligere registrert flere coronatilfeller og dødsfall relatert til pandemien. Nå befinner skipet seg i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

89 smittetilfeller og fire dødsfall. Det er coronastatestikken om bord på cruiseskipet «Artania» som torsdag morgen ankom Tromsø havn.

Det skriver lokalavisa Nordlys.

Smitten startet allerede å spre seg i mars i fjor. Ved slutten av måneden var det registrert 41 tilfeller om bord og i løpet av april døde to passasjerer, samt et medlem av mannskapet. Sistnevnte kun 42 år gammel.

Seinere døde også en fjerde passasjer som har vært om bord på et sykehus i Perth.

Nektet å reise

Mens smitten spredde seg, lå skipet til havn i den australske byen Fremantle.

Frykten spredde seg i byen, men da den norske kapteinen Morten Hansen publiserte en beklagelse på Twitter, snudde innbyggerne. De fikk heller brev som viste sympati.

- Det var til å få tårer i øynene av. Når vi forlot havna sto alle som kunne gå til havna og vinket oss farvel. Det var et sterkt øyeblikk. Et symbol på at nestekjærlighet eksisterer. Vi er bare mennesker og må nå stå sammen i denne situasjonen, sa Hansen til NRK etter at de forlot havna.

- Helt uproblematisk

Over ett år etter den harde smittebølgen er skipet nå i drift igjen. Ifølge smittevernoverlege Trond Brattland i Tromsø, skal det være 1036 personer, 567 passasjerer og 469 personer i mannskapet, som nå har ankommet Nordens Paris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.