Smitteutbrudd på byggeplass i Oslo

En byggeplass i Oslo stenges etter at det ble påvist 18 smittetilfeller. - Mistenker mutert virus.

RAMMET: Mills-kvartalet på Grünerløkka i Oslo er rammet av et smitteutbrudd. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kan bekrefte at 18 personer er smittet, og rundt 150 personer er i karantene. Byggeplassen er midlertidig stengt, og det gjennomføres smittevask på prosjektet, sier kommunikasjonssjef i AF Gruppen Wibecke Brusdal til Børsen.

Det var Avisa Oslo som først omtalte utbruddet.

Mistenker mutert virus

Nå skriver bydelsoverlege i bydelen, Mari Skaugen Tindberg, i en e-post til Børsen at de mistenker at smittetilfellene gjelder mutert virus.

Utbruddet er ved en byggeplass ved «Mills-kvartalet» på Grünerløkka i Oslo, bekrefter kommunikasjonssjef i AF Gruppen Wibecke Brusdal.

AF Gruppen står for byggeprosjektet på det syv måls store kvartalet, som ble frem 2013 benyttet til Mills matvareproduksjon. Nå skal fabrikken bli til boliger, barnehage, kontorer og forretningslokaler.

- Siden utbruddet ble oppdaget har det vært tett dialog med det lokale smittevernkontoret og bydelsoverlegen. Torsdag ble det gjennomført massetesting av alle som hadde vært innom prosjektet denne og foregående uke, sier Brusdal til Børsen og fortsetter:

- I samråd med bydelens smittevernsteam er det vurdert at alle som jobber ved byggeplassen skal testes for Covid-19 for å avdekke om det er et utbrudd med skjult smitte ved byggeplassen. Alle skal være i ventekarantene inntil de har fått svar på prøvene sine. Det vil si at alle skal holde seg hjemme i påvente av prøvesvar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer