SMK advarte: Storhandlet

Sindre Finnes handlet for millioner i selskaper som Solberg måtte være oppmerksom på.

HANDLET FOR 13. MILL: Sindre Finnes på valgdagen 11. september. Den nye oversikten over aksjehandlene til Sindre Finnes viser at han handlet for over 13 millioner kroner i selskaper med saker som kunne havne på konas bord mens hun var statsminister. Foto: Tuva Åserud / NTB
HANDLET FOR 13. MILL: Sindre Finnes på valgdagen 11. september. Den nye oversikten over aksjehandlene til Sindre Finnes viser at han handlet for over 13 millioner kroner i selskaper med saker som kunne havne på konas bord mens hun var statsminister. Foto: Tuva Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Av den nye listen over aksjehandler fra Sindre Finnes går det fram at han tjente nesten 1 million kroner på handel i selskaper som kunne gjøre statsministeren inhabil.

Det er en kartlegging som E24 har gjort av den nye listen som Sindre Finnes overleverte til Stortinget til fredag, som viser hvilke selskaper og omfanget av handlene som han gjorde mens kona Erna Solberg var statsminister fra 2013 til 2021.

I et dokument fra Statsministerens kontor (SMK) fra 2013 ble det gjort oppmerksom på saksområder som ble berørt av aksjebeholdningen til statsministerens ektemann, og som det ikke var oppnevnt noen settestatsråd for.

Stor profitt

I lista som ble overlevert fredag, går det fram at Finnes handlet aksjer for over 13 millioner kroner i de ni selskapene som var omfattet av saksområdene fra SMK.

For hele perioden Solberg var statsminister hadde Finnes en profitt på 916 322 kroner i disse selskapene.

Det var aksjer i Norsk Hydro og bombrikkeselskapet Q-Free Finnes handlet mest med i perioden kona satt som statsminister. Erna Solberg har vedgått at hun som følge av mannens investeringer var inhabil da regjeringen i 2020 åpnet for at Hydro kunne ta ut kraft i stedet for finansielt utbytte.

Satset på børsfall

Fredag ble det også kjent at da daværende statsminister Erna Solberg hadde stengt ned landet i forbindelse med coronapandemien, inngikk ektemannen Sindre Finnes en rekke veddemål om at indeksen på Oslo børs skulle falle.

Det skriver Dagens Næringsliv, som oppgir at Finnes tre ganger i løpet av 4. januar 2021 handler et såkalt bear-produkt på den norske indeksen til over 308 000 kroner. Dagen etter handler han for 421 000 kroner i samme produkt. Til sammen blir dette 729 000 kroner.

6. januar selger han unna produktet for omtrent tilsvarende beløp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer