Fox News-skandalen:

Smørblide etter forliket

Administrerende direktør John Poulos og advokat-trioen Davida Brook, Justin Nelson og Stephen Shackleford smiler fra øre til øre etter forliket, på 8,2 milliarder norske kroner, med TV-kanalen Fox News.

FORNØYD: Davida Brook, sammen med Dominion-sjef John Poulos, Justin Nelson og Stephen Shackleford etter forliket, som ble en rettshistorisk. Foto: Reuters/Eduardo Munoz
FORNØYD: Davida Brook, sammen med Dominion-sjef John Poulos, Justin Nelson og Stephen Shackleford etter forliket, som ble en rettshistorisk. Foto: Reuters/Eduardo Munoz Vis mer
Publisert

Det var smil fra øre til øre da de tre advokatene Davida Brook, Justin Nelson og Stephen Shackleford gikk ut av rettsbygget tirsdag.

Minuttene før hadde advokat-trioen skrevet amerikansk rettshistorie, og sikret klienten deres, stemmemaskinprodusenten Dominion Voting Systems, 787,5 millioner dollar. Det tilsvarer 8,2 milliarder norske kroner.

- Sannheten er viktig. Løgn har konsekvenser, uttalte Nelson i etterkant av forliket.

Gigantsummen er den største erstatningen som er blitt tildelt når det gjelder ærekrenkelsesoppgjør i USA, skriver danske BT.

Erkjente rettens vurdering

Tirsdag inngikk partene forlik etter at høyreorienterte Fox News ble saksøkt av Dominion. Bakgrunn for søksmålet var TV-kanalens dekning av påstander om at selskapets stemmemaskiner var manipulert. Altså feilaktige beskyldninger om valgfusk.

Fox News uttalte seg fornøyd med resultatet.

- Vi erkjenner rettens vurdering av at enkelte påstander om Dominion er usanne, uttalte de.

- Må ha vært livredd

Rettssaken startet tidligere tirsdag, men to timer etter at partene skulle holde sine innledende innlegg, hadde ikke juryen og dommeren ennå dukket opp. Bare advokater, pressefolk og publikum var til stede i salen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer