Det var smil fra øre til øre da de tre advokatene Davida Brook, Justin Nelson og Stephen Shackleford gikk ut av rettsbygget tirsdag.
Minuttene før hadde advokat-trioen skrevet amerikansk rettshistorie, og sikret klienten deres, stemmemaskinprodusenten Dominion Voting Systems, 787,5 millioner dollar. Det tilsvarer 8,2 milliarder norske kroner.
- Sannheten er viktig. Løgn har konsekvenser, uttalte Nelson i etterkant av forliket.
Gigantsummen er den største erstatningen som er blitt tildelt når det gjelder ærekrenkelsesoppgjør i USA, skriver danske BT.

En råtten løgner
Erkjente rettens vurdering
Tirsdag inngikk partene forlik etter at høyreorienterte Fox News ble saksøkt av Dominion. Bakgrunn for søksmålet var TV-kanalens dekning av påstander om at selskapets stemmemaskiner var manipulert. Altså feilaktige beskyldninger om valgfusk.
Fox News uttalte seg fornøyd med resultatet.
- Vi erkjenner rettens vurdering av at enkelte påstander om Dominion er usanne, uttalte de.
- Må ha vært livredd
Rettssaken startet tidligere tirsdag, men to timer etter at partene skulle holde sine innledende innlegg, hadde ikke juryen og dommeren ennå dukket opp. Bare advokater, pressefolk og publikum var til stede i salen.
Så dukket dommeren opp og kunngjorde at partene hadde løst saken seg imellom.

- Gråt da jeg ble pågrepet
- Fox News må ha vært livredd for å møte en jury med bevisene som var tilgjengelig, uttalte advokat Charles Harder, som spesialiserer seg på ærekrenkelsessaker, til The Washington Post.
Slipper å vitne
Flere Fox News-programledere som Tucker Carlson, Sean Hannity og Laura Ingraham slipper dermed å møte i retten og vitne, som resultatet av forliket.

Fornærmet journalist: - Dum jævel
Blant dem var det flere avslørende tekstmeldinger hvor det framgikk at de var klar over at det ikke hadde vært valgfusk under presidentvalget i 2020.
Heller ikke TV-mogul og eier av Fox News, Rupert Murdoch, eller sønnen hans Lachlan Murdoch behøver da å forklare seg i retten.
TV-kanalen trenger ikke å komme med en stor unnskyldning på TV eller komme med en retting av de mange feilaktige utsagnene, ifølge BT.
Grunnløse påstander
Fox skriver at forliket viser at de er forpliktet til høye journalistiske standarder.
- Vi håper at vår beslutning om å løse denne tvisten med Dominion i minnelighet, i stedet for en splittende rettssak, gjør at landet kan gå videre fra disse problemene, skriver de.
Påstandene om valgfusk ble fremmet etter at Joe Biden vant over Donald Trump i presidentvalget.

- Helt grotesk
Bevis for disse beskyldningene ble aldri lagt fram. Likevel ble de gjentatte ganger framsatt på Fox News av Trumps medarbeidere.
Dominion mener journalistene og kommentatorene i Fox News var fullt klar over at påstandene om valgfusk var grunnløse. Forklaringer og dokumenter som er kommet fram i forkant av rettssaken, ser ut til å bekrefte dette.