SMS-en som åpnet ølkranene

«Kommunalt skjønn er en fin ting», skrev Frp-leder Siv Jensen. Da åpnet helseminister Bent Høie ølkranene over hele landet. Nå skal det skjenkes på Nesodden med smittetall omtrent som i Oslo.

SMS-KONTAKT: Helseminister Bent Høie (H) fikk én setning fra Siv Jensen på SMS. Da endret Norge smittevernreglene. Foto: Vidar Ruud / NTB
SMS-KONTAKT: Helseminister Bent Høie (H) fikk én setning fra Siv Jensen på SMS. Da endret Norge smittevernreglene. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

- Bent Høie hevder han avklarte dette med meg i går, men det er ikke riktig. Han sendte meg en SMS og spurte om man kunne forstå vedtaket slik at det var opp til kommunene å avgjøre det. Jeg bekreftet at kommunalt selvstyre er en fin ting, sier Frp-leder Siv Jensen, før hun legger til:

- Men jeg bekreftet ikke at forslaget var som å forstå at man kunne oppheve hele det nasjonale skjenkeforbudet.

- Hva var det du svarte Høie?

- «Kommunalt skjønn er en fin ting», var alt jeg skrev.

Det hersket fullt forvirring i går ettermiddag og kveld da stortingsflertallet overraskende - selv for forslagsstiller Siv Jensen - ba regjeringen sikre at kommuner med «lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering».

- Merkelig fra Høie

Regjeringen må som kjent følge opp Stortingets vedtak, men Høie trengte altså først ha en avklaring fra Siv Jensen på hva forslaget faktisk betyr.

Etter SMS-svaret fra Jensen endte det opp med at hele skjenkeforbudet ble opphevet i alle kommuner. Nå er det opp til hver enkelt kommune å avgjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer