Stakkars Argentina

Snakk om rentesjokk: 97 prosent

Argentina tar ekstremt grep i kampen mot inflasjon. Nå settes styringsrenta opp til 97 prosent.

SLITER: Den argentinske sentralbanken sliter med å få kontroll med prisstigningen i landet. Foto: Agustin Marcarian / Reuters / NTB
SLITER: Den argentinske sentralbanken sliter med å få kontroll med prisstigningen i landet. Foto: Agustin Marcarian / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økningen er denne gang på 6 prosentpoeng, melder nyhetsbyrået Reuters.

Inflasjonen er skyhøy i det søramerikanske landet. Senest i april ble prisstigningen beregnet til 109 prosent på årsbas. 100-grensa ble brutt i februar i år.

Bare fra mars til april steg konsumprisindeksen med 8,4 prosent. Det var den høyeste månedlige prisveksten på flere tiår.

I tillegg til en prisvekst ute av kontroll, sliter landet også med at landets valuta, peso, stadig svekker seg.

Argentinske peso falt til 230,6 mot dollar etter at det allerede søndag ble kunngjort flere grep i kampen mot den skyhøye prisstigningen. Noe som altså ble fulgt opp med et 600 poengs rentehopp i dag.

Argentinas økonomiske krise ble i fjor forsterket av dramatisk tørke. Det gikk hardt ut over eksporten av viktige produkter som soyabønner, mais og hvete.

Landet har måttet tære kraftig på valutareserven og sliter samtidig med høy utenlandsgjeld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer