Ordfører tiltalt for grov korrupsjon:

Snakker ut: - For jævlig

Økokrim har tatt ut tiltale mot Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen. Nå åpner hun opp om det siste året i et intervju med lokalavisa.

TILTALT: Nittedals ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) er tiltalt for grov korrupsjon av Økokrim i forbindelse med et byggeprosjekt i Hakadal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILTALT: Nittedals ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) er tiltalt for grov korrupsjon av Økokrim i forbindelse med et byggeprosjekt i Hakadal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Onsdag morgen ble det kjent at ordføreren i Nittedal kommune, Hilde Thorkildsen (Ap), er tiltalt for grov korrupsjon.

Tiltalen ble tatt ut av Økokrim onsdag. Nå snakker hun ut i et intervju med lokalavisa Varingen, hvor hun beskriver det siste året som et mareritt og det verste hun har vært med på.

- Det har vært helt for jævlig å bare sitte her. Ikke spise ordentlig. Ikke sove ordentlig. Nesten hver eneste natt har jeg våknet av det samme marerittet. Da drømmer jeg om den dagen politiet banket på døra, forteller hun til Varingen, og sikter til dagen Økokrim dukket opp utenfor huset hennes 13. februar i år.

Korrupsjonssaken skal ha sitt utspring i et større byggeprosjekt i Hakadal.

- STERKT PREGET: Thorkildsens forsvarer Geir Lippestad snakket med pressen da siktelsen ble kjent. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Video: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- Uforenlig med ordførervervet

Det var i juni 2019 at Økokrim startet etterforskningen etter et tips til kommunen.

En næringsdrivende i kommunen er også tiltalt i saken, opplyser Økokrim.

Ifølge tiltalen var ordføreren i Nittedal involvert i kommunens behandling av saker der den næringsdrivende hadde interesser og eierskap, blant annet reguleringen og utviklingen av et nytt boligområde i Bjørnholtlia i Hakadal.

Tiltalen bygger videre på at den næringsdrivende har sørget for overføring av 125 000 kroner til et selskap deleid av ordføreren.

- Økokrim mener pengeoverføringen var uforenlig med ordførervervet og at det er tale om en utilbørlig fordel som rammes av straffelovens korrupsjonsbestemmelser, sier påtaleansvarlig i saken, førstestatsadvokat Esben Kyhring, i en pressemelding onsdag.

Thorkildsen har vært ordfører i Nittedal kommune siden 2011, og ble gjenvalgt i både 2015 og 2019. Hun har vært medlem av kommunestyret i kommunen i over to tiår.

Tidligere har hun også vært fjerde vararepresentant til Stortinget fra 2005 til 2009, og tidligere politisk rådgiver i det tidligere Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Hun har arbeidet i Nav, og kom til vervet som ordfører fra stilling som personalleder i Jernbaneverket, ifølge Nittedal kommunes nettsider.

- Fratatt ett år av livet

Thorkildsen beskriver selv det siste året «som å sitte i fengsel i sitt eget hjem».

- Jeg er fratatt ett år av livet. Hele dette året har jeg ikke kunnet gå på jobb. Jeg har ikke kunnet lede et parti eller sitte i Markarådet. Alt i livet utenom familie har blitt borte. Det er som å sitte i fengsel i sitt eget hjem 24 timer i døgnet, med akkurat de samme marerittene hver natt og akkurat den samme uvissheten hver dag, sier hun til Varingen.

Selv står Thorkildsen fast på at hun ikke har brutt loven. Hun sier at hun er klar til å ta saken i retten, og er overbevist om at hun ikke vil bli dømt for noe.

På spørsmål fra lokalavisa om hvorfor innbyggerne i Nittedal skal tro henne, svarer Thorkildsen:

- Fordi jeg ikke har gjort noe galt. Jeg har ikke et korrupt bein i kroppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer