Ordfører tiltalt for grov korrupsjon:

Snakker ut: - For jævlig

Økokrim har tatt ut tiltale mot Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen. Nå åpner hun opp om det siste året i et intervju med lokalavisa.

TILTALT: Nittedals ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) er tiltalt for grov korrupsjon av Økokrim i forbindelse med et byggeprosjekt i Hakadal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILTALT: Nittedals ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) er tiltalt for grov korrupsjon av Økokrim i forbindelse med et byggeprosjekt i Hakadal. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Onsdag morgen ble det kjent at ordføreren i Nittedal kommune, Hilde Thorkildsen (Ap), er tiltalt for grov korrupsjon.

Tiltalen ble tatt ut av Økokrim onsdag. Nå snakker hun ut i et intervju med lokalavisa Varingen, hvor hun beskriver det siste året som et mareritt og det verste hun har vært med på.

- Det har vært helt for jævlig å bare sitte her. Ikke spise ordentlig. Ikke sove ordentlig. Nesten hver eneste natt har jeg våknet av det samme marerittet. Da drømmer jeg om den dagen politiet banket på døra, forteller hun til Varingen, og sikter til dagen Økokrim dukket opp utenfor huset hennes 13. februar i år.

Korrupsjonssaken skal ha sitt utspring i et større byggeprosjekt i Hakadal.

- Uforenlig med ordførervervet

Det var i juni 2019 at Økokrim startet etterforskningen etter et tips til kommunen.

En næringsdrivende i kommunen er også tiltalt i saken, opplyser Økokrim.

Ifølge tiltalen var ordføreren i Nittedal involvert i kommunens behandling av saker der den næringsdrivende hadde interesser og eierskap, blant annet reguleringen og utviklingen av et nytt boligområde i Bjørnholtlia i Hakadal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer