Snakker ut om bråket

Nicolai Tangen forteller til Vårt Land at han føler at enkelte eksperter tillegger han motiver som han ikke har. Samtidig erkjenner han at USA-seminaret ble litt vel dyrt.

KONTROVERSER: Nicolai Tangen fikk jobben som sjef for oljefondet 26. mars 2020, men det har vært mye støy rundt den nye sjefen. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld snakker påtroppende oljefondsjef, Nicolai Tangen, ut i et større intervju med avisa Vårt Land. Dette etter at det har stormet rundt ham som følge av VGs avsløring om «drømmeseminaret» i USA.

I intervjuet forteller Tangen at han føler at enkelte eksperter tillegger ham motiver som han ikke har.

- Det er ingen i Norge som tror at man bare gjør noe for å være grei. Det er ingen som tror at jeg bare ville lage et «jækla» bra seminar. Jeg har ingen planer om å få noe tilbake hverken for kunstsilogaven eller seminaret i Amerika, sier Tangen til avisa.

Prislapp

Det mye omtalte seminaret kostet minst 27 millioner kroner, viser en oversikt som Tangen friga i forrige uke. Da opplyste han at Sting-konserten kostet rundt 9 200 000 kroner. Gregory Porter-konserten kostet 2 300 000 kroner, mens Sara Bareilles-konserten havnet på 1 380 000 kroner.

Samlet pris per deltaker for mat og drikke for det tre dager lange seminaret er 959,18 dollar, tilsvarende cirka 8.824 kroner. Enkelte av måltidene hadde en prislapp på mer enn 300 000 kroner hver.

Tangen erkjenner at det ble dyrt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer