Sindre Finnes aksjehandler

Snart kommer tidslinja

Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen sier til Børsen at tidslinja legges fram 1930.

TIDSLINJE: Høyre-leder Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes valgdagen i Bergen. Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen til venstre. Foto: Tuva Åserud / NTB
TIDSLINJE: Høyre-leder Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes valgdagen i Bergen. Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen til venstre. Foto: Tuva Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede mandag kveld sa Høyres nestleder Henrik Asheim til NRK at partiet i løpet av tirsdagen ville legge fram en tidslinje over aksjekjøp og «hvem visste hva når».

Nesten et døgn seinere bekrefter Høyres pressesjef, Cato Husabø Fossen, at tidslinja kommer i løpet av kvelden.

- Den legges fram 19.30, opplyser pressesjefen i en SMS akkurat nå.

Tidslinja skal vise detaljer over aksjehandelen til Erna Solbergs mann Sindre Finnes mens Solberg var statsminister.

Kommentator i Dagbladet Martine Aurdal sier at det er få andre tilfeller i norsk i histore som kan sammenliknes med Sindre Finnes' aksjekjøp da Erna Solberg var statsminister. Vis mer

Husabø Fossen sier til Dagbladet at det ikke blir noen pressekonferanse nå i kveld, noe som indikerer at dokumentet vil bli publisert på Høyres hjemmesider.

Asheim har sagt til NRK at tidslinja vil vise at både Høyre og partileder Erna Solberg har gitt riktig informasjon om saken - der kjernen er at Solbergs mann Sindre Finnes solgte og kjøpte aksjer mer enn 3600 ganger mens kona var statsminister.

Tidslinja vil vise at Solberg ikke ble kjent med hele listen før onsdag i forrige uke, ifølge Asheims uttalelser til NRK mandag kveld.

Til E24 sier Husabø Fossen at det kan være noen timer til tidslinja blir lagt fram. Til Børsen kort tid seinere sier han at det ikke er lenge til.

Tidslinja vil være detaljert og besvare mange av spørsmålene som har blitt reist de siste dagene, uttaler Husabø Fossen til E24.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer