Angriper Støres næringspolitikk

- Snever og aktivistisk

Statsminister Erna Solberg går til frontalangrep på Jonas Gahr Støres plan for å skape flere arbeidsplasser i Norge. Hun kaller Aps næringspolitikk aktivistisk.

ANGRIPER STØRE: Statsminister Erna Solberg frykter Jonas Gahr Støres industripolitikk. Her fra Freyr Battery i Mo i Rana der det skal komme 1 500 nye arbeidsplasser. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
ANGRIPER STØRE: Statsminister Erna Solberg frykter Jonas Gahr Støres industripolitikk. Her fra Freyr Battery i Mo i Rana der det skal komme 1 500 nye arbeidsplasser. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet): Det er en nådeløs dom statsminister Erna Solberg feller over en av rivalen Jonas Gahr Støres viktigste valgkampsaker.

- Jeg oppfatter at det er en veldig snever næringspolitikk de driver og at den er veldig aktivistisk.

Solberg sier hun ønsker at staten skal bidra på store satsinger som det grønne skiftet, men mener Aps tilnærming er for ensporet.

Milliarder til ny satsing

- Vi har også en rolle i hjelpe små og mellomstore bedrifter og bedrifter på mange områder vi i dag ikke tenker over at kan være store framtidsbedrifter. Vi har jo hatt bedrifter vi har mistet fordi det ikke har vært kapital som har vært villig til å investere i dem, sier Solberg.

Hun peker på helse som et område som kan bli svært lønnsomt for Norge i framtida, og trekker blant annet fram helseteknologi.

Statsministeren driver for tida reisende valgkamp i Nord-Norge. På veien har hun besøkt en bråte bedrifter som viser veksten i landsdelen.

Torsdag i forrige uke besøkte hun blant annet Freyr Battery i Mo i Rana som skal bidra med 1 500 nye arbeidsplasser i byen de neste åra. Hun lanserte også et valgløfte om opptil fire milliarder kroner til fullskala produksjonsanlegg for hydrogen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.