«Snikmord av hele bransjen»

Serveringsstedene slår alarm etter nye innstramminger. Roper etter støttetiltak.

ROCK IN: Daglig leder ved rock- og metalpuben Rock In, Erman Atabay, er frustert etter Oslo kommunes nye innstramminger. - Vi holder humøret opp med galgenhumor, sier Atabay. Foto: Privat
ROCK IN: Daglig leder ved rock- og metalpuben Rock In, Erman Atabay, er frustert etter Oslo kommunes nye innstramminger. - Vi holder humøret opp med galgenhumor, sier Atabay. Foto: Privat Vis mer
Publisert

«Det Oslo kommune gjør nå er snikmord av hele serveringsbransjen».

Erman Atabay er daglig leder for rock- og metalpuben Rock In som holder til på Grønland i Oslo, og har i et innlegg på sin egen Facebook-side luftet sine frustrasjoner.

Må velge fakturaer

I sommer kunne utestedet han driver feire 20 årsjubileum, men nå strever Atabay for å holde puben i live. 12 av pubens 15 ansatte er helt permittert, to er delvis permittert, omsetningen er godt over halvert, de har tapt millioner og nå strammer Oslo kommune ytterligere inn på coronatiltakene.

- Jeg må hele tiden balansere hvilke fakturaer jeg skal betale. Hvilke leverandører det er som gidder å vente. Å kutte ned på sortimentet har vi gjort for lenge siden, det blir kjedeligere og kjedeligere varer. Jeg har selv tatt ut feriepenger og lønn én gang siden februar, sier Atabay til Børsen.

Han opplever at restriksjonene gjør det stadig vanskeligere å holde åpent.

- De sier at når folk sosialiserer med alkohol så er det vanskeligere å holde avstand, og det er jeg delvis enig i. Men vi har blitt eksperter på å holde avstand mellom mennesker og sørge for at de holder avstand, sier Atabay, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.