- Geopolitisk sett er det som har skjedd de siste dagene begynnelsen på slutten av Russlands årelange bruk av utpressing i diplomati, sier Andrij Jermak, Volodymyr Zelenskyjs stabssjef, ifølge The Telegraph.
Jermak sikter til Russlands helomvending om kornavtalen med Ukraina.
For lørdag hadde Russland og Vladimir Putin bestemt seg. De trakk seg fra den mye omtalte kornavtalen. Avtalen, som ble undertegnet i juli, har gjort det mulig å eksportere over ni millioner tonn ukrainske korn ut i verden.
Avtalen var ikke tidsnok til å hindre en global matkrise, men gjorde sitt for å dempe den. Derfor var lørdagens nyhet fra Kreml en nedslående en, og Nato og EU kom med kraftige oppfordringer til Russland om at de måtte snu.
Snudde
Men både mandag og tirsdag denne uka trosset Ukraina og Tyrkia Russlands beslutning ved å sende flere skip med korn over havet.
Og onsdag snudde Putin og tok det The Guardian kaller en «ydmykende U-sving». Russland opplyste at de hadde fått de nødvendige garantiene og gjenopptok kornavtalen.

Russisk korn-exit: - «Worst case scenario»
Rådgiver til president Zelenskyj, Mykhailo Podoljak, sier i en uttalelse til Reuters at Putins helomvending viser at russisk utpressing og trusler mislykkes når de møtes med et resolutt svar.
- På en eller annen måte vendte Russland, flaue, tilbake til kornavtalen fordi det plutselig viste seg at kornkorridoren ville fungere selv uten Kremls deltakelse, sier Podoljak.
Han mener at Russland feilberegnet da de suspenderte avtalen på lørdag og at FN, Ukraina og Tyrkia beviste at det ville fungere uten russisk deltakelse da de sendte ut skip både mandag og tirsdag.
- Ikke en del av planen
Tatiana Stanovaya, leder av analysefirmaet R. Politik, analyserer til daglig russisk politikk og deler liknende tanker som Podoljak.
- Kreml gikk selv i en felle de ikke visste hvordan de skulle komme seg ut av, skriver Stanovaya, ifølge The Guardian.
- Kornavtalen ble suspendert, men det var uklart hvordan man skulle stoppe eksporten av korn. Det kunne de bare gjøre med militære midler, og det var ikke en del av planene deres, fortsetter Stanovaya.
Mannen som får mye av æren for at Russland vendte tilbake til kornavtalen er Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

- Etter samtalen med Putin i går ringte den russiske forsvarsministeren Sjojgu vår forsvarsminister Hulusi Akar for å si at kornforsendelser vil fortsette som tidligere planlagt fra klokka 12 i dag, sa Erdogan onsdag.
Ukrainas president Zelenskyj takket også Erdogan for rollen han har spilt for å bevare kornavtalen.