Adoptivsjokk:

Snudde ryggen til milliardærfamilie

Brikkene falt på plass for rikmannssønnen da han fant ut at han var blitt solgt som toåring.

KIDNAPPET: Mei Zhiqiang (27) følte aldri at han hørte hjemme i familien. Så fikk han vite hvorfor. Foto: Weibo

KIDNAPPET: Mei Zhiqiang (27) følte aldri at han hørte hjemme i familien. Så fikk han vite hvorfor. Foto: Weibo

Vis mer
Publisert

I 1997 opplevde Mei Xianhua og Pan Chang'e alle foreldres verste mareritt: Deres to år gamle sønn lekte utenfor familiens hjem i Yunnan-provinsen sørvest i Kina. Så var han sporløst borte.

Sønnens forsvinning ble startskuddet på foreldrenes desperate søk som skulle vare i mer enn to tiår. Selv har faren beskrevet dem som «to gale mennesker», skriver South China Morning Post (SCMP).

Åra gikk, men Mei Xianhua og Pan Chang'e ga aldri opp håpet om en dag å finne gutten sin.

Samtidig var det en ung mann i en annen kant av landet som følte at det var noe som ikke stemte.

Store mørketall

Bortføring av barn og menneskehandel har vært et stort problem i Kina i en årrekke. Det finnes ikke tall på hvor mange barn som årlig kidnappes.

Ifølge aktivister og eksperter ble forholdene forverret da Kina i 1979 innførte en ettbarnspolitikk for å bremse befolkningsveksten. Med visse unntak var det bare lov å få ett barn.

GA ALDRI OPP: Mei Xianhua er ikke den eneste kinesiske faren som leter etter sitt kidnappede barn. Det meldes om store mørketall. Foto: Weibo
GA ALDRI OPP: Mei Xianhua er ikke den eneste kinesiske faren som leter etter sitt kidnappede barn. Det meldes om store mørketall. Foto: Weibo Vis mer

I 2021 åpnet styresmaktene for at par kunne få opptil tre barn.

Likevel var det største ønsket i flere tiår å få en sønn. Bortførte guttebarn ble «big business», mens jentebarn ble solgt til adoptivforeldre i utlandet.

Fant nåla i høystakken

Mange foreldre blir aldri gjenforent med barna sine. Men for Mei Xianhua og Pan Chang'e skulle den 25 år lange jakten få en lykkelig slutt.

I juni 2021 fikk de hjelp av Du Xiaohua, som selv var på leting etter sønnen sin som ble bortført for 12 år siden. Ved hjelp av ny teknologi, inkludert DNA-analyse, fikk de endelig treff.

Det skulle vise seg at Mei Zhiqiang (27), som bodde sammen med sine milliardærforeldre i Fujian-provinsen i det sørøstlige Kina, var deres sønn.

Solgt og adoptert

I et intervju med det kinesiske nyhetsbyrået Jiupai News, forteller Mei for første gang om sin egen oppvekst og om gjenforeningen med sine biologiske foreldre.

Han sier han har valgt å dele sin historie for å sette søkelys på alle familiene som leter etter sine bortførte barn.

«WHO'S YOUR DADDY»: En kvinne som ble adoptert bort som baby får muligheten til å møte sin biologiske far for første gang, men først venter en plot twist. Manus/klipp: Celina Morken Vis mer

Mei vokste opp i en styrtrik familie sammen med to eldre søstre og en lillebror. Adoptivforeldrene skal ha tatt ham til seg etter at en annen familie kjøpte ham av menneskesmuglere.

Ifølge Mei forlot den første familien ham fordi han var «for tynn og liten».

Ulykkelig oppvekst

Søsknene som 27-åringen vokste opp sammen med, er ifølge SCMP adoptivforeldrenes egne barn. Selv beskriver Mei egen oppvekst som ulykkelig.

Da han var ferdig på ungdomsskolen, ble han nektet å søke seg til universitetet. Ifølge foreldrene var det bortkastet tid.

I stedet begynte han å jobbe på et sykehus som var i familiens eie.

Etter hvert skal Mei begynte å undre seg på om foreldrene faktisk var hans egne biologiske.

Flyttet hjem

Da Mei Zhiqiang til slutt fant sine biologiske foreldre, bestemte han seg for å snu ryggen til milliardærfamilien og flytte hjem til Yunnan-provinsen. Nå ønsker Mei mest av å leve et enkelt og vanlig liv.

LYKKELIG SLUTT: I juni 2022 var foreldrenes mareritt over etter 25 lange år - endelig fikk de sin tapte sønn tilbake. Foto: Weibo
LYKKELIG SLUTT: I juni 2022 var foreldrenes mareritt over etter 25 lange år - endelig fikk de sin tapte sønn tilbake. Foto: Weibo Vis mer

Han sier at han ikke lenger føler seg som en fremmed.

- Jeg kan se hvor glade foreldrene mine er i meg, sier han til Jiupai News.

Det skulle vise seg at hans biologiske foreldre er mangemillionærer. Mei Senior forteller til nyhetsbyrået at han for lengst er i gang med lære opp eldstesønnen slik at han en dag skal kunne overta familiebedriften.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer