Snudde trill rundt om herreklubb

Nikolai Astrup så ingen grunn til å avvikle medlemskapet i den eksklusive herreklubben da han fikk plass rundt kongens bord. Nå har han endret mening.

SLOTTET: Som statsråd er Nikolai Astrup på Slottet nesten hver uke. Nå innrømmer han at han også har vært i den lukkede herreklubben Norske Selskab. Foto: Bjørn Langsem
SLOTTET: Som statsråd er Nikolai Astrup på Slottet nesten hver uke. Nå innrømmer han at han også har vært i den lukkede herreklubben Norske Selskab. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han var Stortingets rikeste med en bokført formue på 342 millioner kroner da han i 2015 ble inntatt som nytt medlem i den eksklusive herreklubben Norske Selskab.

Super-rike som Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen og Christian Ringnes er medlemmer av den 250 år gamle klubben sammen med en rekke investorer, forretningsadvokater, folk fra kultureliten, akademia, politikk og Forsvaret.

Tolv Astrup-er var allerede medlem da Høyre-politikeren Nikolai ble funnet verdig.

Lunsj for statsråden

Nikolai Astrup valgte å beholde medlemskapet da han fikk plass rundt kongens bord tre år seinere. Den styrtrike 41-åringen har også besøkt de eksklusive stuer og salonger i tida etter at han ble statsråd.

I klubben der kvinner kun har adgang ved spesielle anledninger og bare ved personlig invitasjon, har statsråd Astrup spist lunsj med en bekjent en gang. Dette bekrefter han i en uttalelse via kommunikasjonsavdelingen i departementet.

Astrup har avslått å besvare Børsens spørsmål om omstendighetene rundt denne lunsjen, som når den fant sted og hvilke andre som var til stede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer