Snur etter blytung mandag

Oslo Børs steg svakt etter en røff start på uka.

TUNGE DAGER: Mandag åpnet rødt for Børsen. Tirsdagen har neppe noen lyspunkter. Foto: Erik Johansen / NTB
TUNGE DAGER: Mandag åpnet rødt for Børsen. Tirsdagen har neppe noen lyspunkter. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble en blytung dag for investorene på Oslo Børs da hovedindeksen endte ned hele 3,15 prosent. Tirsdag startet Børsen opp forsiktige 0,4 prosent, og er i løpet av minutter over 1,5 prosent.

En kombinasjon av rekordhøye inflasjonstall og en voksende frykt for resesjon i økonomien var årsaken til fallet, som er så kraftig at hovedindeksen nå er i minus for året.

Det er ikke bare i Norge Børsen stuper. Før helgen florerte det med nyheter om stigende inflasjon og økte rentenivåer. Blant annet ble det før helga kjent at inflasjonen i USA er langt høyere enn ventet. Mandag åpnet børsuka i New York med kraftige fall.

Ikke bekymret

Børsene i Asia hadde en tøff start på uka, og fortsetter i samme retning tirsdag. Både i Australia, Kina, Hongkong og Sør-Korea starter børsene i minus.

- Hva bør folk gjøre dersom også den norske børsen faller ytterligere i dag?

- Det er jo det rådet som alltid gjelder som er gjeldende også nå: Ikke gjør noe, sier investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer