Snur etter byggebråk: - Bare tull

Asker kommune fikk kraftig refs for behandlingen i Bettans byggesak. Nå har kommunedirektøren bestemt å oppheve kommunens eget vedtak.

- VELDIG GLAD: I 1992 sikret Elisabeth «Bettan» Andreassen (63) seg sitt eget ferieparadis på Brønnøya i Asker. På nyåret sendte sangeren en søknad til kommunen om tillatelse til å rive et uthus på fritidseiendommen. Det har ikke vært en enkel prosess. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
- VELDIG GLAD: I 1992 sikret Elisabeth «Bettan» Andreassen (63) seg sitt eget ferieparadis på Brønnøya i Asker. På nyåret sendte sangeren en søknad til kommunen om tillatelse til å rive et uthus på fritidseiendommen. Det har ikke vært en enkel prosess. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- De har vel innsett at dette gikk altfor langt, og at man ikke hadde lovhjemmel til å avvise søknaden. Etter mitt syn var dette eneste utvei, framfor å bli satt på plass av Statsforvalteren, sier sivilarkitekt Nils-Jacob Lugg til Børsen.

Etter en lang og trøblete prosess med byggesaksmyndighetene i Asker kommune, kan det gå mot en løsning for Elisabeth «Bettan» Andreassen (63).

Tidligere i år ble det kjent at den profilerte sangeren ønsket å renovere ved hytteparadiset sitt i Asker.

- Dårlig service

Hun ba derfor om godkjenning til å rive et uthus på 22 kvadratmeter ved fritidseiendommen, for så å føre opp et nytt.

I utgangspunktet besluttet kommunen å avvise søknaden, noe som møtte kraftfulle reaksjoner fra artistens ansvarlige søker Boxs Arkitektstudio AS og ansvarlig for klagen, Sivilarkitekt Nils-Jacob Lugg AS.

Lugg gikk samtidig til knallhardt angrep mot byggesaksavdelingen i Asker. Sivilarkitekten ba kommunen vurdere å «beklage sine handlinger overfor tiltakshaver og ansvarlig søker», og mente han neppe hadde «opplevd så dårlig service fra en kommune noen gang».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer