Snur etter Danmark-beskjed

Russland roste Danmarks Nord Stream-grep. Nå snur Putin.

SNUR: Russland snur etter Danmark-beskjed. Foto: Reuters / NTB
SNUR: Russland snur etter Danmark-beskjed. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er meningsløst for Russland å delta i en dansk undersøkelse av et objekt som er blitt funnet nær Nord Stream-rørledningen, sier landets president.

- Jeg synes ikke at det gir mening for oss å gå inn i dette nå, siden et av Nato-landene, Danmark, har orientert oss om at de allerede har undersøkt det, noe som betyr at situasjonen ikke er eksplosiv, sier Putin til den russiske statlige nyhetskanalen Rossija 24.

Nord Stream ble rammet av eksplosjoner i fjor. 26. september ble det påvist lekkasje på Nord Stream 2-rørledningen, rundt 20 kilometer sør for Bornholm. Dagen etter ble det funnet lekkasjer også på Nord Stream 1 nordøst for Bornholm. Til sammen ble det påvist fire lekkasjer av gass.

Fredag takket rørledningens eiere, Nord Stream 2 AG, ja til en invitasjon fra danke Energistyrelsen om å delta i å hente opp et ukjent objekt som ble funnet nær rørledningen.

Beslutningen høstet ros fra Putins talsmann Dmitrij Peskov, som takket Danmark for å ha invitert det russiskeide selskapet til å delta i bergingsarbeidet.

Putins nye uttalelse er knyttet til en diplomatisk henvendelse fra Danmark til Russland. Han sier at invitasjonen ikke var rettet til russiske myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.