Ocean Space Centre

Snur etter massiv kritikk - refses

SV rister på hodet over Arbeiderpartiets snuoperasjon.

TVERSNUDDE: Ap-nestleder og fiskeriminister Bjørnar Skjæran fant likevel penger til å gå videre med havforskningsprosjektet Ocean Space Senter. Foto: Torstein Bøe / NTB
TVERSNUDDE: Ap-nestleder og fiskeriminister Bjørnar Skjæran fant likevel penger til å gå videre med havforskningsprosjektet Ocean Space Senter. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det utløste massiv kritikk fra egne rekker da regjeringen gikk inn for å sette milliardprosjektet Ocean Space Centre på vent.

Men nå kan Ap-nestleder og fiskeriminister Bjørnar Skjæran fortelle at regjeringen snur. Det skjedde på en hastig innkalt pressekonferanse på Tyholt i Trondheim mandag ettermiddag.

- Vi har gått gjennom kostnadene. Kostnadsanslaget øker med 837 millioner, sammenliknet med da vi la fram budsjettet for 2022 i fjor høst. Vi innfører mange grep for å sikre oss best mulig styring med kostnadene i prosjektet, sier han.

- Helt uholdbart

Med på pressetreffet var også fylkesordføreren i Trøndelag, Tore O. Sandvik.

Han var en av de krasseste kritikerne da regjeringen la fram forslaget til revidert nasjonalbudsjett 12. mai - med forslag om å utsette milliardprosjektet Ocean Space Centre i Trondheim.

- Helt uholdbart. Dette må rettes opp. Prosjektet kan ikke utsettes, for det er allerede i gang, sa Sandvik blant annet den gang.

- Norge har ikke råd til dette, konkluderte Sandvik.

Mandag er tonen en annen:

- Jeg er veldig lettet. Dette ligger i Trøndelag, men der et nasjonalt prosjekt. Det har tjent Norge veldig godt, og blant annet løftet oss inn i oljealderen. Nå skal framtida skapes og Norge må være en verdensledende havnasjon, sier Sandvik nå i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer